Agencija za javne nabavke uputila urgentni dopis FUCZ-u u vezi sa respiratorima

01.05.2020. 17:25 / Izvor: Akta.ba
Agencija za javne nabavke uputila urgentni dopis FUCZ-u u vezi sa respiratorima

Agencija za javne nabavke BiH uputila je urgentni dopis ka FCUZ-u, radi nabvake usluge održavanja spornih respiratora.

Agencija za javne nabavke BiH uputila je danas urgentni dopis ka FCUZ-u, radi nabvake usluge održavanja spornih respiratora.

U namjeri preventivnog djelovanja na spriječavanju mogućeg kršenja Zakona o javnim nabavkama, a s obzirom da se prema  mišljenju javnosti radi o jednoj od trenutno najvažnijih nabavki, Agencija za javne nabavke BiH je pokrenula jos jedan monitoring (praćenje postupka javne nabavke) povezan  sa nabavom respiratora.

Nakon sto su iz Agencije putem medija saznali za informacije o firmama koje ce vršiti instalaciju i održavanje respiratora, odmah su reagirali dopisom u kojem traže detaljno pojašnjenje o proceduri nabavke koja je izvršena za usluge održavanja respiratora.

Također, obratili su se i firmama koje se spominju kao izvrsitelji usluge održavanja i instaliranja da dostave informacije o pomenutom nabavci.

"Agencija kontinuirano radi na praćenju postupaka javnih nabavki, a u uslovima pandemije koronavirusa i pojačano praćenje postupaka, posebice pregovaračkih postupaka bez objave obaviještenja na temelju hitnosti, Naglašavamo da je pregledano preko 300 postupaka putem monitoringa i podneseno pet krivičnih prijava samo u zadnjih 30 dana.", stoji u saopćenju.

Dopis koji su uputili ka Federalnoj upravi civilne zaštite možete pogledati u cjelosti.

 

PREUZMI DOKUMENTE:
Dopis
Saopštenje

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti