Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Agencija za rad i zapošljavanje BiH: Oprez prilikom zapošljavanja u Kataru

Agencija za rad i zapošljavanje BiH skrenula je pažnju svim građanima da budu oprezni prilikom odlaska na rad u Državu Katar.

26.09.2014. 11:01 / Izvor: eKapija.ba

Agencija za rad i zapošljavanje BiH skrenula je pažnju svim građanima da budu oprezni prilikom odlaska na rad u Državu Katar.

"Imajući u vidu da su se pojavile informacije o prevarama sa kojima su se suočili naši građani koji su angažovani na radu u Državi Katar, ovim putem skrećemo pažnju našim građanima da budu oprezni prilikom odlaska na rad u Državu Katar jer Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar o reguliranju zapošljavanja državljana BiH u Državi Katar još uvijek nije ratificiran, te se samim tim još uvijek ne primjenjuje", kažu iz ove Agencije.

Oni napominju da svi oni koji nađu poslodavca ili dobiju ponudu za posao u ovoj državi trebaju obratiti pažnju na to da imaju validan ugovor o radu sa poslodavcem, da prije dolaska u ovu državu moraju dobiti radnu dozvolu, te radnu vizu. Obećanja da će se ova procedura izvršiti po njihovom dolasku u Državu Katar ukazuju na povećanu mogućnost prevara prilikom zapošljavanja, pogotovo u slučajevima gdje poslodavac ili posrednik od radnika želi naplatiti troškove dobivanja radne dozvole, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH .

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti