Agrokor donio odluku: Mercator se vraća BiH

31.08.2017. 17:17 / Izvor: Akta.ba
Agrokor donio odluku: Mercator se vraća BiH

Odluke Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora tako će obezbjediti daljnju stabilnost poslovanja.

U namjeri da snažno podrži proces transformacije i daljnje stabilizacije poslovanja Konzum -a BiH, Privremeno vjerovničko vijeće Agrokor–a je danas u Zagrebu donijelo odluku o davanju saglasnosti izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma  BIH u iznosu od  68.7 miliona KM kroz društva Ledo Čitluk i Sarajevski Kiseljak. Vijeće je takodjer podržalo odluku da Agrokor Konzumu  BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7miliona KM.

Ovim odlukama se obezbjedjuje budućnost Konzuma BiH, koja uključuje očuvanje više od 3,700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupnog gospodarstva Bosne i Hercegovine. Agrokor u cijelosti podržava strategiju Konzum-a BiH za stabiliziranje poslovanja  i današnjim je odlukama pokazao da je spreman dati punu podršku daljem razvoju kompanije.

Odlukama danas održanog Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora otvoren je put od strane Agrokor-a i da Mercator poduzme korake potrebne kako bi se realizirao plan unutar kojeg Mercator tokom Septembra vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma  BiH pod brend Mercator.

Razdvajanjem Konzum-a BiH i Mercator-a počinje nova strategija Konzum-a BiH koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama bosanskohercegovačkih potrošača, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata. Unutar svoje buduće poslovne strategije, u koju duboko vjeruje, Konzum BiH će se fokusirati na trgovine male i srednje veličine. Stvaranju budućih boljih poslovnih rezultata će znatno doprinijeti i prestanak daljih obaveza plaćanja zakupa za velike trgovine Mercatora kao i obaveze održavanja istih.

Kompletan proces je vođen s posebnom pažnjom posvećenom očuvanju radnih mjesta i socijalnom osjetljivošću, a zaštita interesa uposlenika kompanije Konzum BiH je bila prioritet. Daljnja strategija Konzum-a BiH i povratak Mercatora na tržište BiH osigurava dodatnu stabilnost i očuvanje radnih mjesta naših uposlenika.

Odluke Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora tako će obezbjediti daljnju stabilnost poslovanja. Današnje odluke su na dobrobit uposlenika, dobavljača ali i brojnih kupaca koji zahvaljujući Konzumu BiH, a uskoro ponovo i Mercatoru,  imaju najširi mogući izbor kupovine po najboljim cijenama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti