AHK sa bh. kompanijama na konferenciji u Dortmundu

06.06.2019. 15:29 / Izvor: Akta.ba

Kako navode iz AHK, na konferenciji učestvuje 130 kompanija iz zemalja Zapadnog Balkana, od kojih je 27 iz Bosne i Hercegovine.

Predstavništvo Njemačke privredne komore u BiH učestvuje danas na IHK Dortmund -  petoj konferenciji "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana".

Kako navode iz AHK, na konferenciji učestvuje 130 kompanija iz zemalja Zapadnog Balkana, od kojih je 27 iz Bosne i Hercegovine.

Tokom dana održano je 700 B2B-razgovora i zabilježeno preko 50 njemačkih kupaca.

U okviru B2B-susreta susreli su se njemački kupci roba i usluga sa potencijalnim dobavljačima iz zemalja Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Albanija i Kosovo.

Inače, cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje traže dobavljače roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja.

Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti