Air Serbia najavljuje nove linije, više letova i aviona

13.09.2013. 08:24 / Izvor: Glas Srpske
Air Serbia najavljuje nove linije, više letova i aviona

​Nacionalna aviokompanija Srbije - Air Serbia, čije je rebrendiranje iz Jat Airways u toku, najavila je nove destinacije, povećanje broja letova na linijama ka kojima već leti, i početak programa obnove flote zamjenom aviona Boing 737-300 letjelicama Airbus 319.

Nacionalna aviokompanija Srbije - Air Serbia, čije je rebrendiranje iz Jat Airways u toku, najavila je jučer nove destinacije, povećanje broja letova na linijama ka kojima već leti, i početak programa obnove flote zamjenom aviona Boing 737-300 letjelicama Airbus 319.

Od 26. oktobra, Er Srbija će iz svoje matične luke - beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla'', redovno saobraćati ka Abu Dabiju, Banjaluci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu.

Razmatra se uvođenje dodatnih destinacija, navodi se u današnjem saopštenju kompanije.

Do juna mjeseca 2014, Air Serbia će duplirati broj redovnih letova i kapaciteta, a u ponudi će biti 73.000 mjesta na preko 670 polazaka sedmično iz Beograda ka 39 destinacija u 30 zemalja svijeta.

Planirani red letenja prilagođen je ostvarivanju što boljeg povezivanja letova iz Beograda ka svim destinacijama, dok će najčešći povratni letovi ka Beogradu biti u 07, 13, 17, i 23 sata.

U skladu sa interesovanjima putnika, ka najvažnijim i najčešćim poslovnim destinacijama - Parizu, Cirihu i Moskvi - letjeće se dva puta dnevno kako bi putnici iz ovih gradova mogli da se vrate u Beograd istog dana.

Prema riječima generalnog direktora Air Serbia Daneta Kondića, osavremenjivanjem nacionalne aviokompanije letjelicama Erbas A319, proširenjem saobraćajne mreže i usklađivanjem reda letenja preduzimaju se ključni koraci za stvaranje srpske aviokompanije kakva je i potrebna putnicima.

Novi red letenja obezbijediće maksimalnu povezanost sa glavnim aerodromima na destinacijama ka kojima Air Serbia leti, uključujući i vazdušnu luku u Abu Dabiju, iz koje novi partneri srpskog avioprevoznika Etihad Airways i Jet Airways imaju redovan saobraćaj ka destinacijama u Indiji, Africi, Kini, Jugoistočnoj Aziji, Australiji i ka gradovima na Bliskom Istoku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti