Air Serbia povezuje cijeli region

07.05.2014. 10:12 / Izvor: SRNA
Air Serbia povezuje cijeli region

Aviokompanija " Air Serbia " povezaće cijeli region, a "Etihad" će širiti njenu mrežu prema dijasporama zemalja regiona.Krajem 2015. ili početkom 2016. godine očekuju direktni letovi za SAD, a prva linija biće Beograd-Čikago.

Aviokompanija " Air Serbia " povezaće cijeli region, a "Etihad" će širiti njenu mrežu prema dijasporama zemalja regiona, rekao je predsjednik "Etihada" Džejms Hogan.

Hogan je rekao da se krajem 2015. ili početkom 2016. godine očekuju direktni letovi za SAD, a prva linija " Air Serbia " biće Beograd-Čikago.

On je na konferenciji za novinare u Abu Dabiju pohvalio saradnju "Etihada" sa " Air Serbia ", koja se razvija brže nego što je mislio.

Hogan je ocijenio da će " Air Serbia" ove godine raditi bar na pozitivnoj nuli, što je veliki uspjeh, s obzirom na to da je JAT trošio i do 30 miliona evra poreskih obveznika godišnje, a kvalitet je sve više padao.

"Mnogo toga je urađeno za kratko vrijeme. Srpska aviokompanija je potpuno promijenila imidž i nudi proizvod kao rijetko koji avioprevoznik u Evropi kada je riječ o biznis klasi na evropskim odredištima", rekao je Hogan.

On je istakao da je mnogo novca uloženo u " Air Serbia " i najavio da se od 2018. godine očekuje isporuka novih kupljenih aviona "A320 NEO".

Nakon nagađanja da bi Evropska komisija mogla da ima negativan stav prema udjelu "Etihada" u evropskim kompanijama, Hogan kaže da nema bojazni da će se tu bilo šta promijeniti.

"Sve smo uradili u skladu sa propisima zemalja iz kojih su naše partnerske kompanije. To važi i za Srbiju. Kao manjinski vlasnici, mi ne možemo da kontrolišemo te aviokompanije", rekao je Hogan.

FOTO: stocklogos.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti