Ajanović: Sve je spremno za 15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019

23.04.2019. 12:00 / Izvor: zosradio.ba
Ajanović: Sve je spremno za 15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019

Tešanj je najbolji primjer uspješne poslovne sredine i predstavlja jednu od općina u Federaciji sa najmanjim brojem nezaposlenih osoba.

Kada se spomene Tešanj svi pomisle na malu kasabu koja mnogo pruža svojim građanima. Tešanj je najbolji primjer uspješne poslovne sredine i predstavlja jednu od općina u Federaciji sa najmanjim brojem nezaposlenih osoba.

Da li je sve u statistici, dobroj organizovanosti ili pak u tome da ljudi imaju svoju nafaku razgovarali smo sa dr. Mesudom Ajanovićem izvršnim direktorom Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj.

"UP Biznis Centar Jelah -Tešanj u ovom trenutku broji 220 članica. Ključna stvar za razvoj ovog našeg malog grada velikog srca je rad, rad i samo rad. Nečija nafaka se ne može izbjeći to je ono što nam je propisano, ali možemo uticati na nju kroz entuzijazam, rad i prije svega jedna solidarnost između privrednika kroz povezivanje i razmjena informacija. U prošloj godini smo imali oko 166 aktivnosti kada govorimo o značajnim aktivnosti, što mislim da dosta govori o radu udruženja", rekao je Ajanović.

Prije nekoliko dana u posjeti Udruženju privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj bila je delegacija Crne Gore.

Delegaciju Crne Gore činili su ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Milan Lakić, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, predsjednik Skupštine Privredne komore Crne Gore Vojo Banović i šef Kabineta predsjednika Privredne komore Crne Gore Miljan Šestović.

„Glavni cilj sastanka bio je da pokušamo povezati privredu Tešnja sa privredom Crne Gore želeći da napravimo i taj jedan iskorak u toj regionalnoj saradnju koja nam je u fokusu interesa ove i naredne godine“, kazao je Ajanović, te dodao kako Sajam privrede Tešanj pruža mogućnost za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i inostranih kompanija, promociju investicija i dalje jačanje poslovnih veza između privrednika.

Tema ovogodišnjeg sajma  je regionalna saradnja.

„Mi smatramo kao privrednici da je to jako važna i bitna tema i da pokušamo na taj način da mi damo svoj doprinos u spajanju ove regije, odnosno biznismena iz naše regije bližeg i šireg okruženja“, rekao je Ajanović.

Ove godine je zemlja partner Republika Sjeverna Makedonija.

„Ono što je bitno istaknuti da su svi dogovori oko zemlje partnera usaglašeni na najvećem mogućem nivou direktno sa Premijerom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Zaev-om i njegovim saradnicima. Tako da mi već unazad 2 mjeseca uveliko zajedničkim snagama ekipe vlade Republike Sjeverne Makedonije i predstavnici UP Biznis Centar Jelah Tešanj,  radimo na implementaciji ovog 15 Međunarodnog Sajma privrede“, naglasio je Ajanović, te pozvao sve privrednike kako iz BiH tako iz regiona ali iz cijelog svijeta da dođu u Tešanj da vide jednu pozitivnu priču.

Sajam u Tešnju će se održati od 13 - 16. juna 2019. godine.

Više na ZOS RADIO

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti