Ajdinović: Nadzorom benzinskih pumpi podnešeno 16 prekršajnih naloga (Video)

24.04.2020. 08:16 / Izvor: Fena
Ajdinović: Nadzorom benzinskih pumpi podnešeno 16 prekršajnih naloga (Video)

Tokom nadzora utvrđeno je 16 prekršaja, što znači podnošenje 16 prekršajnih naloga u iznosu od 43.200 KM.

Član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović izvijestio je da je u posljednja 24 sata svega 19 osoba ušlo u BiH, što znači da je smanjen intenzitet ulaska osoba u državu.

To se, kako kaže, postiglo zahvaljujući mjeri karantena. Od donošenja te mjere, federalni sanitarni inspektori su uputili 699 osoba u prekograničnom prometu putnika u šatorski prostor.

Nakon izvršene sanitarne kontrole u šatore je upućeno 25 osoba s prebivalištem u Federaciji BiH i 14 osoba s prebivalištem u Republici Srpskoj.

"Tokom jučerašnje dana, u šatorske prostore za privremeni boravak do izmještanja u karantin je upućeno 11 osoba", naglasio je Ajdinović.

Do sada je izdato ukupno 26.809 rješenja o stavljanju osoba pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na period od 14 dana.

"Za kategorije osoba koje su izuzete iz Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite - vozače, teško oboljele osobe u medicinskom transportu, osobe u pograničnom kretanju i prekogranične radnike federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su 260 rješenja o mjerama izolacije", istakao je Ajdinović.

Poručio je da jučer ističu mjere iz 824 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 23.104 osoba istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Tokom jučerašnjeg dana vršeni su inspekcijski nadzori benzinskih pumpi, ali i drugih prodajnih objekata, te je do ovog trenutka izvršeno sedam inspekcijskih nadzora.

Tom prilikom, kaže Ajdinović, utvrđeno je 16 prekršaja, što znači podnošenje 16 prekršajnih naloga u iznosu od 43.200 KM.

Za sutra je najavio sjednicu Federalnog štaba civilne zaštite na kojoj će se razmotriti određena ugrožavanja kada su u pitanju naredbe koje su na snazi u pogledu suzbijanje pandemije koronavirusa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti