Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Ajnadžić: Vrlo sam zadovoljan realiziranim projektima u 2018. godini

05.01.2019. 09:54 / Izvor: Fena

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić ocijenio je 2018. godinu kao vrlo uspješnu, ističući da je zadovoljan realiziranim projektima i efektima na terenu.

Naglasio je da je budžet za proteklu godinu bio razvojni, jer je oko 51 posto njegovog iznosa bilo uloženo u kapitalne projekte i grantove. Međutim, podvukao je da su vijećnici smatrali da Prijedlog budžeta za 2019. godinu ne treba dobiti podršku, zbog čega je obustavljeno finansiranje projekta iz 2018. godine.

Pojasnio je da još uvijek nije usvojena odluka o privremenom finansiranju te je izrazio nadu da će se to desiti na sjednici Općinskog vijeća 10. januara.

Govoreći o započetim i realiziranim projektima, načelnik Ajnadžić je izdvojio izgradnju osnovne škole na Šipu, vrtić "Razigrani dani", rekonstrukciju trga ispred Pozorišta mladih te Trga Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Također je kazao da je u protekloj godini izgrađen i rekonstruiran veliki broj saobraćajnica i ulica, igrališta i terena, ali je naveo i rekonstrukciju Stadiona "Asim Ferhatović Hase", utopljavanje zgrada, rekonstrukciju klizišta te hortikulturno uređenje parkova.

Kao poteškoće sa kojima su se susretali u radu, Ajnadžić je naveo nedostatak želje investitora da ulažu u općinu Centar, ali i šire.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti