Akcija Fonda KS za izgradnju 177 stanova u Novom Sarajevu

10.08.2007. 11:01 / Izvor: Dnevni Avaz

Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i prognane osobe trenutno gradi 177 stanova u Novom Sarajevu. U toku je gradnja devet lamela u Humskoj ulici u Pofalićima, kao i nadogradnja stanova u ulicama Behdžeta Mutevelića i Hamdije Čemerlića na Grbavici, potvrdio je Siniša Zec, glavni građevinski inspektor općine Novo Sarajevo.

Osim Fonda, koji finansira cjelokupni projekat, investitor gradnje 126 stanova u novim lamelama je i Ministarstvo za boračka pitanja KS. "Cijena kvadrata u lamelama je 1.300 KM, s tim da u cijenu nisu uračunate sanitarije, keramika, postavljanje i farbanje stolarije i parketa. To će dodatno koštati do 150 KM po kvadratu" kazao je Bakir Karamehmedović, tehnički direktor Fonda.

Kvadratni metar jednog od 39 stanova u ulici Behdžeta Mutevelića košta 1.140 KM, dok će njih 12 u ulici Hamdije Čemerlića biti prodato za 1.360 KM po kvadratu. "Fond namjenski gradi stanove za najugroženije stanova. Na osnovu ugovora sa Raiffeisen bankom nudimo i mogućnost kreditiranja" kazao je Karamehmedović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti