Akta.ba omogućila uposlenicima besplatne konsultacije na platformi "Doktor Kad Mi Treba"

27.11.2020. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Akta.ba omogućila uposlenicima besplatne konsultacije na platformi 'Doktor Kad Mi Treba'

Sati sjedenja ispred ordinacije ili mjeseci čekanja na rezultate pretraga, ono je za šta danas mnogi nemaju tolerancije, ali ni vremena.

Eurokapija d.o.o Ilidža, vlasnik vodećeg poslovnog portala u BiH Akta.ba, vodeći se epidemiološkom situacijom omogućio je svim svojim uposlenicima besplatne online konslutacije na platformi "Doktor Kad Mi Treba". 

"Briga o zdravlju i zaštiti zaposlenika kao dio društveno odgovornog poslovanja je od velikog značaja. Ponosni smo na naš menadžment koji je u vrijeme pandemije prepoznao prednosti telemedicine koja štedi vrijeme i novac", izjavila je Seida Bijedić, glavna i odgovorna urednica portala Akta.ba.

Kako je kazala, veliko je psihičko rasterećenje znati da imate nekog na koga možete računati, a to su stručni savjeti specijalista kroz uslugu koju pruža "Doktor Kad Mi Treba".

"Briga o djeci, stres, nedostatak vremena, sve manja dostupnost termina, razlozi su zbog kojih nam ova usluga olakšava život jer smo u prilici konsultovati se s ljekarom u trenutku kada nam je to zaista potrebno. Dakle, dostupnost kvalitetne usluge, olakšan pristup specijalistima, pravovremen savjet i rješavanje medicinske dileme od posebnog je značaja pogotovo u periodu globalne pandemije", istakla je ona.

Sati sjedenja ispred ordinacije ili mjeseci čekanja na rezultate pretraga, ono je za šta danas mnogi nemaju tolerancije, ali ni vremena.  

Pored toga, usluga je bitna i sa aspekta dodatnih mjera zaštite, a s ciljem smanjenja rizika od izloženosti koronavirusu. 

"Kao mama dvoje male djece, često puta sam bila u dilemi i situaciji kada mi je potreban samo ljekarski savjet. Ovom uslugom ćemo smanjiti odlazak ljekaru, a u uz pomoć modernih tehnologija, za koje smo inače svi vezani i poslovno i privatno, život postaje jednostavniji, a uštede veće", zaključila je Bijedić.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti