Akta.ba u 2018. godini: Godina noviteta i uspjeha

03.01.2019. 10:25 / Izvor: Akta.ba
Akta.ba u 2018. godini: Godina noviteta i uspjeha

Dočekali smo Novu godinu u koju ulazimo sa velikim planovima.

Dočekali smo Novu godinu u koju ulazimo sa velikim planovima. Ipak, ne možemo, a da ne sumiramo i analiziramo kakvu smo godinu ostavili iza sebe i koje smo projekte realizovali kako bismo olakšali poslovanje našim korisnicima.

Godina iza nas, bila je po mnogo čemu posebna i puna noviteta.

Radeći konstantno da unapređenju i usavršavanju usluga koje nudimo, implementirali smo nekoliko novih usluga.

Prva u nizu bila je usluga "Prati firmu", u okviru koje pretplatnicima omogućavamo da odaberu pet firmi na listi praćenja iz najvećeg i najažurnijeg registra kompanija u BiH koji se nalazi upravo na portalu Akta.ba. Nakon aktiviranja usluge, putem e-maila dobijati sve informacije o odabranim firmama, koja može biti upravo i vaša konkurencija.

Nakon toga, kreirali smo lakšu i jednostavniju pretragu poslovnih subjekata. Prilagođavajući portal Akta.ba stilu života i poslovanju naših klijenata, u okviru rubrike REGISTAR, naš tim dizajnera i developera kreirao je najsveobuhvatniju PREMIUM PRETRAGU za pretplatnike PREMIUM paketa.

U cilju otklanjanja nejasnoća, te lakše pretrage i korištenja mnogobrojnog sadržaja i usluga koje nudimo, portal akta.ba je za svoje registrovane korisnike, i one koji to žele postati, kreirao i pustio online FAQ ("Frequently Asked Question(s)".)

Također, Akta.ba portal pustio je u rad forum koji je zamišljen kao mjesto na kojem možete tražiti i dobiti informacije različite vrste, otvoriti diskusiju predlažući temu, iznositi svoje mišljenje i slično.

Nižući novitete u vremenu kada su brzina i jednostavnost na visokoj cijeni, marketing odjel portala Akta.ba realizovao je sredinom prošle godine novu uslugu za sve korisnike oglašavanja. Riječ je o podstranici www.akta.ba/Marketing koja uz kalkulator za oglašavanje putem bannera daje nove mogućnosti za marketing i prodaju.

Ubrzo nakog toga, vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini pripremio je za svoje korisnike novo korisničko iskustvo.

Radi se o podstranici PROMO čiji je glavni cilj da oglašavanje učini efikasnim za naše klijente, a korisnim i informativnim za čitatelje.

Osluškujući komentare naših korisnika, nova web-podstranica dizajnom, funkcionalnošću i lakoćom korištenja prati posljednje trendove, te je u kratkom roku zabilježila veliki broj akcija i ponuda naših korisnika koji su prepoznali kao ciljano mjesto oglašavanja i povezivanja.

Radeći svakodnevno na razvoju svoga poslovanja, tokom protekle godine radili smo i redizajnu naših Newslettera. Sada Akta distribuira četiri zasebna Newslettera – Akta Vijesti, Akta Tenderi, Akta Dodjele ugovora i Akta Promo.

A radi lakše prijave i registracije na portal, te lakše pretrage Registra i Tendera, kreirali smo i tri interaktivna videa.

Pred kraj godine, unaprijedili smo još jednu uslugu. U okviru stanja transakcijskih računa kompanija u BiH, koji se nalaze u profilu Registra kompanija, od sada možete provjeriti i vrste bankovnih računa.

Kategorizacija računa izvršena je na glavne račune, devizne račune, te račune za redovno poslovanje.

To nije sve. S ciljem podizanja poduzetničke svijesti portal Akta.ba i Radio ASK FM (89,9 MHz) pokrenuli su novi projekat, nesvakidašnji u medijskom prostoru BiH. 

Nova forma jutarnjeg programa pod nazivom "Poslujte bolje" na drugačiji, prisniji, krajnje relaksirajući i jednostavan način predstavlja pozitivne primjere iz sfere privređivanja u BiH.

Također, veliku pažnju i energiju smo usmjerili na razvoj sportskog menadžmenta, te smo u suradnji sa najvećim regionalnim centrom za paintball i airsoft – WAR ZONE Centar Igman tokom ljeta na Igmanu organizovali B2B turnir "Rat menadžera" koji je okupio oko 100 direktora, menadžera i predstavnika kompanija.

Ovaj jedinstven događaj kroz spoj sporta i neformalnog druženja pokazao se kao idealan spoj timskog rada i neformalnog druženja.

Utisci učesnika su nakon održavanja događaja bili impresivni i jednoglasni – a to je da je češća potreba za organizacijom sličnih događaja neophodna.

Za kraj, projekat na koji smo najpononosniji i koji je pokrenut na inicijativu direktorice portala Azre Atagić-Ćatović je kampanja #Nisu mi rekli koja je postigla veliki uspjeh. Cilj kampanje je bio stvaranje boljih uvjeta za sportiste sa invaliditetom u BiH.

Zahvaljujemo se svim saradnicima, poslovnim partnerima i čitateljima na saradnji, podršci i vremenu koje ste podijelili sa nama tokom 2018. godine. U 2019. godinu ulazimo sa novim planovima, sadržajima i unapređenjima kako biste "Poslovali bolje". I dalje ćemo raditi neumorno da vam budemo još bolja podrška u 2019. godini!

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti