Akvizicija na tržištu lijekova: Phoenix Pharma preuzima ustanovu Expera Pharmacy

25.12.2018. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Akvizicija na tržištu lijekova: Phoenix Pharma preuzima ustanovu Expera Pharmacy

Phoenix Pharma d.o.o. je vodeća veleprodaja farmaceutskih i medicinskih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine.

Kompanija Phoenix Pharma d.o.o. iz Bijeljine namjerava preuzeti kontrolu nad Zdravstvenom ustanovom Expera Pharmacy iz Bijeljinje. O ovoj koncentraciji je obavješteno i Konkurencijsko vijeće BiH koje poziva sve zainteresovane privredne subjekte koji djeluju na navedenim relevantnim tržištima ili druge privredne subjekte koji djeluju na drugim tržištima, na kojima bi namjeravana koncentracija mogla imati efekat, te druge institucije ili udruženja koje imaju odgovarajuća saznanja o relevantnom tržištu da mogu dostaviti pisane primjedbe i mišljenja u vremenskom roku od 7 dana.

Phoenix Pharma d.o.o. je vodeća veleprodaja farmaceutskih i medicinskih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine.

Postaje članica PHOENIX Grupe u maju 2009.godine. Težište poslovnih aktivnosti je isporuka farmaceutskih i medicinskih proizvoda svim korisnicima, na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Kompanija posluje u okviru regionalnih centara u Bijeljini gdje je i sjedište Društva, Sarajevu i Banja Luci, na 5.000 m2 skladišnog prostora, 250 zaposlenih i preko 9500 artikala u ponudi.

Lanac maloprodajnih apoteka Zdravstvene ustanove apoteka "Expera Pharmacy" Bijeljina, predstavlja novi koncept farmaceutske prakse koji se fokusira na direktnu interakciju farmaceuta i korisnika u cilju pružanja kvalitetne zdravstvene usluge. "Expera Pharmacy" posjeduje razgranatu mrežu apoteka na cijeloj teritoriji Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti