Alarmantna situacija u GRAS-u

08.07.2014. 08:28 / Izvor: Nezavisne novine
Alarmantna situacija u GRAS-u

Zaposleni GRAS-a su spremni na smanjenje plate i toplog obroka ukoliko bi Vlada KS u potpunosti realizovala pomenute zaključke Skupštine KS.

Iz KJKP Gradski saobraćaj Sarajevo (GRAS) je saopšteno da je jučer održan hitan zajednički sastanak Uprave preduzeća, Nadzornog odbora i predstavnika Sindikata komunalne privrede i Sindikata vozača GRAS-a, povodom alarmantne situacije u preduzeću, prijetnje blokadom računa od Poreske uprave FBiH i Uprave za indirektno oporezivanje.

Na sastanku je rečeno da su upravljačke strukture unutar preduzeća, kao i sindikati ponudili brojna rješenja osnivaču za prevazilaženje problema preduzeća, te ujedno poduzimali određene aktivnosti kako bi doprinijeli smanjenju troškova i povećanju prihoda preduzeća.

"Od Vlade KS se traži da pristupi realizaciji zaključka Skupštine Kantona Sarajevo od 23. decembra 2013. godine, a koji se odnose na uvođenje obaveze kupovine kupona za budžetske korisnike, te povećanje cijena subvencioniranih mjesečnih kupona za 10 KM, od čega bi polovinu plaćali korisnici a drugu polovinu KS, te ovlastiti revizore da na licu mjesta mogu naplaćivati kaznene karte i uzimati podatke od korisnika koji su u vozilu zatečeni bez ispravne karte i finansijsku podršku za nabavku polovnih vozila", saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.

Naglasili su da su zaposleni spremni na smanjenje plate i toplog obroka ukoliko bi Vlada KS u potpunosti realizovala pomenute zaključke Skupštine KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti