Alatuša d.o.o. uspješno osvaja tržište svojim proizvodima

22.08.2019. 13:20 / Izvor: Akta.ba

Široko orijentirana firma ALATUŠA d.o.o. iz Velike Kladuše pored nastupa na sajmovima u Bihaću, Banja Luci i Travniku.

Široko orijentirana firma ALATUŠA d.o.o. iz Velike Kladuše pored nastupa na sajmovima u Bihaću, Banja Luci i Travniku, svoje učešće uzela je i na 14. Sajmu privrede i turizma u Derventi.

Na izuzetno posjećenom sajmu u Derventi, na kojem je prisutno 127 izlagača, preduzeće ALATUŠA d.o.o. je predstavilo svoj asortiman proizvoda poslovne jedinice ATEKS koji se odnosi na proizvodnju HTZ opreme, djela modne odjeće i ugostiteljskog programa, te asortiman poslovne jedinice BOSANKA koji se odnosi na proizvodnju metli i četaka.

"Na osnovu službene posjete delegacije iz Velika Kladuša, koja je bila predvođena načelnikom općine Fikretom Abdićem, općini Derventa, napravljeni su određeni koraci u vidu poslovne saradnje. Da je posjeta bila više nego uspješna, govori pozivnica za učešće na 14. Sajmu privrede i turizma u Derventi, koju nam je uputio načelnik Općine Derventa, Milorad Simić. Načelnik Simić je tada istaknuo zadovoljstvo što je imao priliku da se sretne sa načelnikom općine Velika Kladuša Fikretom Abdićem. Tom prilikom je otvoreno mnogo tema u pogledu privrednog razvoja općina u kome svakako učestvuje ALATUŠA d.o.o. kroz svoj program zapošljavanja i otvaranja poslovnih jedinica širom općine Velika Kladuša", kazao je za portal akta.ba Elmin Murtić, direktor Alatuše.

Načelnik općine Milorad Simić je zajedno sa ministrom privrede i poduzetništva RS Vjekoslavom Petričevićem posjetio izložbeni prostor Alatuše d.o.o. te izlagačima iste poželio dobrodošlicu.

 

"Načelnik Simić je i ovog puta oduševljen našom posjetom, prije svega proizvodima preduzeća Alatuša d.o.o. nakon čega je zajedno u prisustvu ministra privrede i poduzetništva RS, Vjekoslava Petričevića, uputio nekoliko riječi izlagačima Alatuše d.o.o., te ukazao na određene poslovne prilike koje omogućuju plasman naših proizvoda. Osobno sam ponosan na svaki naš proizvod, da ne kažem na svaki djelić našeg proizvoda, jer ogroman trud i zalaganje smo uložili kako bi se isti plasirao na tržište. Ponosan sam na kolektiv preduzeća Alatuše d.o.o. jer su to radnici koji marljivo i savjesno obavljaju svoj posao, a sve kako bih svoje preduzeće doveli u što bolji položaj. Savjesni su i znaju šta znači dobiti priliku da radiš na svom ognjištu, a pogotovo u uvjetima rada kakve im je obezbijedila Alatuša d.o.o. .", navodi Murtić, direktor ovog preduzeća.

Dobro organiziran sajam, te prisutnost velikog broja izlagača sa različinom paletom proizvoda, omogućilo je posjetiocima kvalitetnu prezentaciju istih, a sve kako bi se ostvarila što kvalitetnija komunikacija na relaciji ponuđač – kupac. 

Posjetioci sajma su pokazali veliko interesovanje za proizvode preduzeća Alatuša d.o.o., koje nudi izuzetno kvalitetnu HTZ opremu i metle i četke koje su napravljene od prirodnih materijala.

"Preduzeće Alatuša d.o.o. se za položaj na tržištu bori putem plasmana kvalitetnih proizvoda. Budući da nam je cilj širenje poslovnih kapaciteta smatramo da jedino možemo opstati ponudom kvalitetnog proizvoda, kvalitet u konačnici uvijek pobjedi. Da je to lako, nije nimalo, jer na tržištu je prisutan širok asortiman, kako kvalitetnih tako i ne kvalitetnih proizvoda a kupac je taj koji daje povjerenje određenom proizvodu. Sajmovima posvećujemo posebnu pažnju jer oni nam omogućuju da se za naš proizvod sazna, kako na domaćem tržištu, tako i na inostranom. Moram istaći da smo i na ovom sajmu u Derventi jedini izlagači sa područja Unsko-sanskog kantona", rekao je Murtić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti