Alatuša izlaže proizvode na najvećem međunarodnom sajmu u Njemačkoj "A+A 2021."

26.10.2021. 10:13 / Izvor: Akta.ba
Alatuša sajam

Firma Alatuša d.o.o iz Velike Kladuše izlaže proizvode na najvećem međunarodnom sajmu u Njemačkoj "A+A 2021.".

Firma Alatuša d.o.o iz Velike Kladuše izlaže proizvode na najvećem međunarodnom sajmu u Njemačkoj "A+A 2021.". Međunarodni sajam sa kongresom se održava u Dusseldorfu od 26.-29. oktobra na temu Sigurnost, zaštita i zdravlje na radu.

A+A najveći je i najvažniji svjetski događaj kada su u pitanju sigurnost, zaštita i zdravlje na radu. Bez obzira tražite li inovacije i rješenje za sve potrebe ili intenzivan dijalog sa stručnjacima iz cijelog svijeta, A+A je događaj broj 1 u međunarodnoj industriji sigurnosti, zaštite i zdravlja na radu.

Nijedan drugi sajam ne privlači toliko posjetitelja koji namjeravaju istražiti potencijalna ulaganja. Dokaz tome je postavljeni rekord u 2019. godini i to u svim disciplinama. A+A 2019. je posjetilo 73.507 ljudi iz 136 zemalja, izlagalo je 2.111 izlagača iz 61 zemlje, a cijeli događaj pratilo je 419 novinara iz 26 zemalja.

"Koliki rezultat smo napravili pokazuje današnji dan. Danas, našim proizvodima stojimo rame uz rame sa najvećim proizvođačima svijeta zaštitne i radne odjeće. Naš ponos danas je nemjerljiv. Ponosni smo na naš uspjeh, ponosni smo jer Alatuša d.o.o. u najboljem svjetlu predstavlja Veliku Kladušu na ovako prestižnom događaju. Da pored Velike Kladuše predstavljamo i našu državu pokazuje ATEKS modna marka na kojoj piše "MADE IN BOSNIA", te činjenica da danas sa našim proizvodima stojimo ispod zastave Bosne i Hercegovine. Sad sa sigurnošću mogu reći da je ATEKS modna marka poznata širom svijeta, što potvrđuje veliko interesovanje za nas", kazao je za portal Akta.ba Elmin Murtić, direktor Alatuše d.o.o.

Bilo da se radi o dobavljačima sirovina, proizvođačima ili korisnicima proizvoda, procesa ili sistema, svaki događaj na sajmu nudi prilagođenu platformu za poslovanje, plodne rasprave i inovativna partnerstva.

"Preduzeće smo koje egzistira tek 3 godine, ali ne bilo kakve godine. Prve radnike primili smo 11.06.2018. godine, dio radnika imao je radno iskustvo, dok je dio bio bez radnog iskustva, što je zahtijevalo stručno osposobljavanje za rad. Ogromne napore smo uložili u edukaciju i razvoj preduzeća, kako bi danas bili tu. Normalno smo funkcionirali do kraja 2019. godine, a onda smo se u 2020. godini suočili sa koronavirusom (COVID-19) i nizom udara na preduzeće Alatuša d.o.o., što je itekako uticalo na njegov imidž i poslovanje. Držali smo se skupa i odupirali zajedničkim snagama, bilo je jako teških trenutaka, ali energiju smo usmjerili i trošili na kreativnost. Stvarali smo nove modele, radili na kvaliteti izrade, a rezultat toga su proizvodi koje danas predstavljamo na svjetskom sajmu, proizvodi koji pariraju proizvodima poznatih svjetskih marki“, navodi Murtić, direktor ove firme.

A+A 2021, od 26. do 29. oktobra, ponudit će vrhunski prateći program specijalnih emisija, prezentacija uživo i 37. međunarodni A+A kongres o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radu, na kojem će se sastati učesnici i donosioci odluka iz oblasti industrije, trgovine, administracije, politike i nauke.

"Mi u svijet želimo izvoziti gotov proizvod, a radnu snagu i njihove porodice zadržati u preduzećima koja su smještena na prostoru Općine Velika Kladuša. Ovim putem bi se zahvalio svojim radnicima sa porukom BUDITE PONOSNI NA OVAJ DOGAĐAJ, te Općini Velika Kladuša i Općinskom načelniku, koji je idejni tvorac projekta Alatuša d.o.o., odnosno čovjeku koji je Veliku Kladušu, kao i cijelu tada Jugoslaviju 80-tih godina, predstavio svijetu proizvodnim gigantom AGROKOMERC d.d., koji je bio ponos naše Krajine i šire", rekao je direktor Murtić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti