Alatuša predstavila novu Ateks kolekciju proizvoda na sajmu "EKOBIS 2021"

10.09.2021. 08:55 / Izvor: Akta.ba
Alatuša predstavila novu Ateks kolekciju proizvoda na sajmu 'EKOBIS 2021'

Već poznato ime širom BiH, firma Alatuša d.o.o. iz Velike Kladuše i ovaj put, nastupila je na 18. međunarodnom sajmu ekologije "EKOBIS 2021".

Već poznato ime širom BiH, firma Alatuša d.o.o. iz Velike Kladuše i ovaj put, nastupila je na 18. međunarodnom sajmu ekologije "EKOBIS 2021", koji se u organizaciji Kantonalne privredne komore USK održava na Gradskoj otoci u Bihaću.

Na sajmu je predstavila novu Ateks kolekciju proizvoda, te asortiman metli i četaka proizvodnje Bosanka, koja je kao takva, jedina proizvodnja na prostoru Bosne i Hercegovine.

"Danas smo tu prvenstveno da predstavimo naše proizvode, te da istim prestavimo Općinu Velika Kladuša, koja ponosno stoji iza naših projekata. Iza nas je jedan jako težak period za našu firmu, period pandemije koji je strašno negativno uticao na naše poslovanje. Izolacija radnika, preraspodjela radnog vremena radi izbjegavanja zaraze od koronavirusa (COVID-19), zatvoreni granični prijelazi, sve su to uzročnici naglog pada prometa i smanjene poslovne aktivnosti. Pored svega navedenog, ponosan sam na to što nismo otpustili nijednog radnika, a ovim putem također moram zahvaliti svim svojim radnicima na snazi i strpljenju kojeg su imali u tom periodu, jer zahvaljujući njima danas smo i dalje tu sa našim proizvodima. Sve se može desiti i dešavati, ali ništa nas ne smije pokolebati na putu našeg razvoja", kazao je za portal Akta.ba Elmin Murtić, direktor Alatuše d.o.o.

Ove godine, na sajmu je prisutno više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a svoje proizvode i usluge posjetiteljima sajma će prezentirati i plasirati do 12. septembra.

"Obzirom da na teritoriji Bosne i Hercegovine postoje poznata zimovališta na Jahorini, Bjelašnici i Vlašiću, velikim i malim skijašima ponudili smo kolekciju SKI SOFT vrhunskog kvaliteta. Naravno, tu je još dosta toga novog od čega ćemo izdvojiti HUNTER kolekciju za naše lovce. Kada je u pitanju modna kolekcija, pripadnicama ljepšeg spola ponudili smo bogate krznene kapute kojima su danas bile očarane.  Tu su prezentirani i proizvodi za naše ugostitelje, od kuharskih odijela do raznih stolnih aranžmana, uniforme za medicinsko osoblje, te široka lepeza radne odjeće", navodi Murtić, direktor ove firme.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti