Alem Karalić ostvaruje očev san: Škafa krenula na put do 1000 zaposlenika

25.05.2018. 09:53 / Izvor: Akta.ba
Alem Karalić ostvaruje očev san: Škafa krenula na put do 1000 zaposlenika

Škafa za sada u sedam poslovnica ima oko 50 zaposlenih radnika. Poslovnice se nalaze u Sarajevu, Maglaju, Konjicu i Goraždu.

Dobropoznati trgovački lanac Škafa je prije 18 mjeseci zadesio požar u mjestu Rakovica Sarajevo gdje su izgubili skoro sve u što su godinama ulagali.

"Šteta je bila skoro 18 miliona KM, gdje smo pored robe izgubili servere, te komunikaciju sa svim ostalim radnjama. Tako smo bili prisiljeni da zatvorimo skoro devet radnji. Kroz pola godine desila se još veća tragedija, gdje mi je umro otac, a biznis nastavljamo majka i ja sami uz pomoć prijatelja, poslovnih partnera i radnika", ispričao je za Akta.ba Alem Karalić, generalni menadžer za marketing i promociju Škafe.

Otvorenje objekata

Karalić je ispričao da pored svih tih dešavanja ipak odlučuju da se nastave boriti te slijede otvorenja objekata u Sarajevu, Maglaju, Konjicu i Goraždu. Tako su početkom maja ponovo otvorili i objekat u Rakovici.

"To je kruna našeg rada i nećemo na tome stati. Cilj nam je da se vratimo u one gradove gdje smo poslovali prije požara i poplave skladišta u Maglaju 2014. godine, te da svakako vratimo veleprodaju i proizvodnju na isti nivo", kazao je Karalić, te dodao da sada imaju ukupno sedam objekata i to četiri u Sarajevu, te po jedan u Goraždu, Maglaju i Konjicu.

"U tih sedam poslovnica imamo oko 50 zaposlenih radnika. U Sarajevu su za sada četiri otvorena objeka i to u Buća Potoku, na Stupu, Dobrinji i Rakovici", rekao je Karalić.

Istakao je i da je u planu zapošljavanje novih radnika, a sve u skladu sa njihovim napretkom i širenjem. Objasnio je da su karakteristični kada je u pitanju roba, te da imaju dosta privatnih marki koji rade proizvode samo za njih, te na tome planiraju još uvijek raditi.

 

 

Asortiman i ponuda

Što se tiče asortimana i ponude, Karalić je podsjetio da je još uvijek zastupljena ista ponuda, što podrazumjeva prehranu, tekstil, odnosno odjeću, male kućanske aparate, te drugu robu osim velikih kućanskih aparata.

"Naš asortiman je jako širok, ali uvijek radimo i radit ćemo na tome da unaprijedimo i ponudimo novitete, a sve u skladu sa novitetima i onim što tržište zahtjeva", kazao je Karalić, te dodao da planiraju i pokretanje vlastite proizvodnje.

Ispričao je da je slijedom svih dešavanja postao bolja osoba, te je iz svega negativnog izvukao ono pozitivno i postavio cilj koji planira ispuniti.

"Imam san da nastavim put koji je započeo moj otac, a to je da ima 1000 zaposlenih radnika. To je svakako i moj san i cilj, te se trudim da to i ostvarim. Uskoro će biti i otvorenje objekta u Zenici što je samo jedan od puteva ka tom cilju", naglasio je Karalić.

Poručio je da brend i dalje postoji te da se može opet vratiti onaj sjaj i uspjeh kakav je bio prije.

"Traženi smo u svim mjestima BiH, vjerni kupci i građani nam se veoma raduju, a i mnogi nam se javljaju sa pitanjima kada ćemo otvoriti poslovnice u njihovim gradovima", naglasio je Karalić.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti