Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

ALEM Sistem: IT sigurnost u korporativnom svijetu postaje sve važnija

Sigurnost u IT sektoru je izuzetno osjetljivo pitanje, a posebnu važnost IT sigurnost ima u korporativnom svijetu koji je izrazito osjetljiv na mogućnost zloupotrebe podataka od strane samih zaposlenika, a ne samo od strane eksternih prijetnji, navode iz kompanije Alem sistemi.

27.11.2015. 09:17 / Izvor: Akta.ba

Sigurnost u IT sektoru je izuzetno osjetljivo pitanje, a posebnu važnost IT sigurnost ima u korporativnom svijetu koji je izrazito osjetljiv na mogućnost zloupotrebe podataka od strane samih zaposlenika, a ne samo od strane eksternih prijetnji, navode iz kompanije ALEM Sistem.

Kompanije bi, kažu, trebale biti svjesne i znati kome daju pristup svojim osjetljivim podacima i kako su ovi podaci zaštićeni od eventualne zloupotrebe, s obzirom da stalna evolucija tehnologije neminovno povlači i evoluciju metoda i načina narušavanja sigurnosti podataka.

U slučajevima kada i dođe do narušavanja IT sigurnosti neke kompanije, od izuzetnog značaja su pravovremena informacija o događaju, te mehanizmi zaustavljanja i inspekcije načinjene štete. Kompanije sazrijevaju u smjeru da više cijene informacije o zlonamjernim radnjama, načinima zaštite i prevencije.

Upravo iz prethodno pojašnjenih razloga ova kompanija  već mjesec dana aktivno djeluje na širenju svijesti o IT sigurnosti.

"U skladu sa našim znanjima, ekspertizom i znatiželjom odlučili smo mjesec novembar posvetiti upravo IT sigurnosti", navode iz kompanije ALEM sistem. 

Cilj securITy november kampanje je proširiti svijest o aktuelnosti problema IT sigurnosi u kontekstu internih i eksternih prijetnji u korporativnom svijetu. Sve više je primjera zloupotrebe i narušenosti sigurnosti ličnih podataka klijenata kompanija bez obzira na sektor i industriju u kojoj posluju.

U skladu s tim kompanija ALEM Sistem nastoji proširiti svijest i potaći same klijente kompanija na akciju i djelovanje u cilju njihove stimulacije da insistiraju na višim nivoim sigurnosti vlastitih podataka, jer kako kažu: "Mi prije svega djelujemo kao klijenti kompanija koje imaju naše lične podatke, a čija nam je sigurnost jako važna".

Iz kompanije ALEM Sistem pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u njihovoj misiji širenja važnosti IT sigurnosti u savremenom poslovnom svijetu. Dodatne informacije možete pronaći na web stranici: www.alemsistem.ba ili Facebook i LinkedIn profilima kompanije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti