Alem Sistem postao regionalni predstavnik austrijskog Sommer Messtechnika

08.06.2016. 09:09 / Izvor: Akta.ba

Kompanija ALEM Sistem iz Sarajeva na sajmu Energa predstavljaju najnovija rješenja u oblasti sistema monitoringa u hidrologiji i meteorologiji.

Kompanija ALEM Sistem, koja se bavi softverskim inžinjeringom, predstavlja se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu energetike Energa koji se u Tuzli održava do 9. lipnja/juna.

Prema riječima Maje Kehić iz marketing odjela ove kompanije na sajmu predstavljaju najnovija rješenja u oblasti sistema monitoringa u hidrologiji i meteorologiji.

"Za dvadeset godina, koliko kompanija aktivno djeluje na tržištu Bosne i Hercegovine, stekli smo bogato iskustvo u pomenutim oblastima, a samo za posljednjih godinu dana imamo preko 50 instaliranih hidroloških, meteorološklih i hidro-meteoroloških stanica na području cijele BiH", kazala je Kehić za Akta.ba.

Dodaje da je od nedavno njihova kompanija i regionalni predstavnik austrijske kompanije Sommer Messtechnik, koja se bavi proizvodnjom senzora i opreme za monitoring i mjerenja u hidrologiji i meteorologiji, kao i sistema upravljanja industrijskim i otpadnim vodama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti