Alibeg dobitnik nagrade Svjetskog odbora za procjenu kvaliteta

06.09.2016. 11:56 / Izvor: Akta.ba
Alibeg dobitnik nagrade Svjetskog odbora za procjenu kvaliteta

Nagrada se dodjeljuje svake godine za kompanije iz cijelog svijeta koje pružaju kvalitetne usluge.

Kompanija Alibeg d.o.o. Sarajevo dobitnik je prestižne nagrade za Kvalitet proizvoda i usluga, koju joj je dodijelio Svjetski odbor za procjenu kvaliteta/World quality Commitment (WQC) .

Adis Alihodžić, direktor kompanije Alibeg, za akta.ba govori o dodjeljenoj nagradi. "Sretni smo što je Svjetski odbor prepoznao naš rad i dodjelio nam ovu nagradu. Nagrada je jako cjenjena u svijetu i dodjeljuje se uglavnom manjim kompanijama koje su jako brzo napredovale i postale prepoznate u onome što rade. Nagrada koju smo mi dobili odnosi se prvenstveno na zaštitu od ptica, koja je naša primarna djelatnost.”

Zahvaljujući kompaniji Bird-X. iz Chicaga, čiji je Alibeg zastupnik za BiH od 2012 godine, a koja ih je i nominirala, WQC je prepoznao njihov kvalitet rada i dodijelio im ovu u svijetu cijenjenu nagradu za kvalitet.

"Kada smo tek počeli da radimo sa Bird-X-om bili smo jedno ne baš poznato i popularno tržište, a evo danas nam pristižu priznanje i pohvale cijenjenih kompanija i odbora za ono čime se bavimo, a sve zahvaljujući kvalitetom i radom", rekao je Alihodžić.

Nagrada se dodjeljuje svake godine za kompanije iz cijelog svijeta koje pružaju kvalitetne usluge, distribuiraju kvalitetne proizvode, te svojim radom pokazuju kontinuiran napredak u svom polju djelovanja. 

Alibeg d.o.o. Sarajevo - Zaštita od ptica je prva i jedina registrirana firma u BiH koja se bavi proizvodnjom i prodajom profesionalnih rješenja za rastjerivanje ptica.

Njihovi proizvodi su sigurna, humana i prije svega ekološka rješenja za kontrolu slijetanja ptica i rezultat su dugogodišnjih istraživanja i testiranja na ovom području. Svi proizvodi su potpuno bezopasni za ptice.

Zahvaljujući stalnoj proizvodnji i jako dobroj saradnji sa partnerima, u svom asortimanu Alibeg uvijek nudi neke nove proizvode koji će svojim karakteristikama najbolje odgovarati specifičnostima problema i potreba njihovih klijenata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti