ALIBEG zaštita od ptica: Humano rješenje Made in BiH

26.08.2013. 15:06 / Izvor: eKapija.ba
ALIBEG zaštita od ptica: Humano rješenje Made in BiH
OTVORI GALERIJU

Alibeg d.o.o. Sarajevo - Zaštita od ptica je prva i jedina registrirana firma u BiH koja se bavi proizvodnjom i prodajom profesionalnih rješenja za rastjerivanje ptica.

Problem nekontrolisanog slijetanja i zadržavanja ptica (golubova, vrabaca i vrana) u poslovnim objektima i skladištima predstavlja veliki problem, prvenstveno zbog toga što se u ovim objektima često skladište namirnice, oprema i proizvodni materijali koji zahtijevaju specifične uslove pohrane i održavanja.

Osiguravanje čistoće i higijenske ispravnosti tih prostora i proizvoda predstavlja veliki izazov za firmu, kako direktnih troškova usmjerenih na čišćenje tako i kroz negativnu sliku/imidž firme koja se na ovaj način šalje konačnim kupcima i klijentima.

"ALIBEG zaštita od ptica" nudi vrhunska rješenja za svaki problem neželjenog zadržavanja ptica čineći poslovni prostor ugodnijim i sigurnijim za rad.

Alibeg d.o.o. Sarajevo - Zaštita od ptica je prva i jedina registrirana firma u BiH koja se bavi proizvodnjom i prodajom profesionalnih rješenja za rastjerivanje ptica.

Od 2011., postali su prva firma u cijelom regionu koja se bavi proizvodnjom igličaste zaštite od ptica, koja se godinama smatra najefikasnijim rješenjem za problem neželjenog slijetanja i zadržavanja ptica.

Proizvod na koji su jako ponosni, već je u regionu postao poznat kao izuzetno kvalitetan proizvod koji u nekim segmentima, čak i nadmašuje proizvode drugih, svjetski poznatih proizvođača ove vrste zaštite.

Od 2012., postali su ekskluzivni zastupnici svjetskog lidera na području kontrole ptica, firme Bird-X. iz Chicaga za područje BiH i u njihovom asortimanu se mogu naći svi proizvodi ovog renomiranog proizvođača.

Iz ove firme poručuju da su svi proizvodi sigurna, humana i prije svega ekološka rješenja za kontrolu slijetanja ptica i rezultat su dugogodišnjih istraživanja i testiranja na ovom području. Također, svi proizvodi su potpuno bezopasni za ptice. Ni na koji način ih ne ozljeđuju, samo rastjeruju iz određenog područja, rješavajući Vas velikog problema.

Inače, smanjenje troškova čišćenja i zaštita zgrade i opreme od korozivnog izmeta ptica samo su neke od prednosti korištenja ovih proizvoda. Također, tu su i smanjeni zdravstveni rizici povezani sa ptičjim izmetom, sprječavanje širenje bolesti kao što su salmonela, E-coli, te povećavanje i održavanje estetike imovine.

Zahvaljujući stalnoj proizvodnji i jako dobroj saradnji sa partnerima, u asortimanu firme Alibeg uvijek se mogu naći neki od proizvoda koji će svojim karakteristikama najbolje odgovarati specifičnostima Vašeg problema.

U sklopu njihove ponude mogu se naći i visoko profesionalne ekipe koje rade brzu i i efikasnu montažu svih proizvoda na teritoriji cijele BiH, a ako se pravilno instalira, "ALIBEG"igličasta zaštita od ptica ne zahtijeva nikakvo održavanje.

100% rješenje

"ALIBEG"igličasta zaštita od ptica je sastavljena od visoko kvalitetne fleksibilne plastične baze i specijalnih inoksnih iglica. Širina plastične baze je 2,2 cm, a dužina 50 cm. Visina inoksnih iglica je 10-11 cm. Broj iglica varira u odnosu na vrstu i namjenu proizvoda: od 16 (jednoredna) do 32 (četveroredna). Raspored iglica kod jednoredne igličaste zaštite je unakrsan, što omogućava najefikasniji način zaštite specifičnih prostora za koji je namijenjena (rubovi zgrada, reklamni panoi i sl.). Kod dvoredne i četveroredne zaštite, raspored je paralelan što omogućava široko pokrivanje prostora koji se zaštićuje.

"ALIBEG"igličasta zaštita je 100% rješenje. Predstavlja fizičku zaštitu koja trajno zaštićuje površinu od neželjenog slijetanja i zadržavanja ptica. Održavanje nije potrebno. Otporna je na sve atmosferske uticaje. Na sve proizvode iz asortimana "ALIBEG"igličaste zaštite od ptica garancija je 5 godina. Ako se pravilno instalira, "ALIBEG"igličasta zaštita od ptica ne zahtijeva nikakvo održavanje. Idealno je rješenje za rubove zgrada, klupice prozora, dekoracije (brisoleje i sl.), reklamne panoe, bilborde, nosače, klima uređaje, rasvjete.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti