Vijesti

Allan Reed, direktor USAID-a u BiH posjetio Agenciju za bankarstvo FBiH: Razgovarano o novoj tehničkoj pomoći u implementaciji Bazela II

20.10.2009. 17:28 / Izvor: Fena

Direktor Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u BiH Allan Reed, sa saradnicima, posjetio je 20.10.2009. godine Agenciju za bankarstvo Federacije BiH.

U razgovoru sa menadžmentom Agencije novi direktor USAID-a u BiH u potpunosti je podržao punu neovisnost i funkcionalnost te institucije da bi se osigurala njena daljna obstojnost i efikasna supervizija bankarskog, mikrokreditnog i leasing sektora, kaže se u saopćenju Agencije za bankarstvo Federacije BiH.

Zlatko Barš, direktor Agencije, uz zahvalnost za dosadašnju veliku podršku USAID-a, informirao je gosta o stanju u bankarskom sektoru BiH te posebno istaknuo njegovu stabilnost i likvidnost u kontekstu globalne finansijske krize, za razliku od mnogih tranzicijskih zemalja koje se nisu dobro snašle u održavanju svoje stabilnosti.

Tokom sastanka razgovarano je i o novoj tehničkoj pomoći koju USAID pruža Agenciji za bankarstvo FBiH u implementaciji Bazela II - Međunarodnog sporazuma za mjerenje kapitala i standardima kapitala, kao i provođenju institucionalnih reformi u finansijskom sektoru u sklopu PARE projekta (Partnerstvo za unaprijeđenje ekonomskih reformi), stoji u saopćenju Agencije za bankarstvo Federacije BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti