Alma Ras ide korak dalje: Poslovanje usklađeno s međunarodno priznatim normama

09.07.2020. 08:32 / Izvor: Akta.ba
Alma Ras ide korak dalje: Poslovanje usklađeno s međunarodno priznatim normama

Dobijanjem certifikata ISO 9001:2015 Alma Ras još jednom je potvrdila status kompanije koja vodi računa o kvaliteti u svim osnovnim i potpornim procesima firme

Dobijanjem certifikata ISO 9001:2015 Alma Ras još jednom je potvrdila status kompanije koja vodi računa o kvaliteti u svim osnovnim i potpornim procesima firme. Prednosti ovog certifikata su mnogobrojne, od poboljšanja poslovne sposobnosti i produktivnosti, maksimalnog ispunjenja očekivanja klijenata, održavanja stabilnog nivoa kvaliteta proizvoda i usluga pa sve do povećanja zadovoljstva Alma Ras kupaca. Ovo je, ujedno, i jedan od preduslova za CE označavanje, odnosno korak ka ostvarivanju uslova za plasiranje medicinskih sredstava na tržište Evropske unije.

"Pokretanje procedure za dobijanje ovog certifikata bio je velik izazov za kompaniju, naročito jer su pripreme krenule u samim počecima pandemije. Zahvaljujući odjelu kvalitete koji je imao najviše znanja o ovoj temi i odgovornosti za organizaciju, stvoreni su preduslovi za apliciranje. Internim auditom, njemačke kuće TUV NORD, potvrđeno je da je poslovanje usklađeno s međunarodno priznatim normama, što je našu kompaniju učinilo vlasnicom certifikata ISO 9001: 2015", saopćeno je iz Alma Ras.

Koliko je agilna ova kompanija i koliko joj je zapravo važna sigurnost stanovnika matične države, govori činjenica da je u momentima najveće krize u toku pandemije, dio svojih kapaciteta usmjerila na šivanje maski za lice, a sve s ciljem pomoći u borbi protiv virusa.

Više o Alma Ras možete potražiti na oficijelnoj web stranici .

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti