Alma Ras: Na prvom mjestu zdravlje i sigurnost uposlenika i bh. stanovništva

27.03.2020. 08:09 / Izvor: Akta.ba
Alma Ras: Na prvom mjestu zdravlje i sigurnost uposlenika i bh. stanovništva

Trenutno su u fazi planiranja proizvodnje i doniranja preko 50.000 zaštitnih maski.

Kompanija Alma Ras svjesna situacije u kojoj se nalazi cijelo društvo, ali i važnosti uloge kako građana, tako i privrednih subjekata, odlučila je dio svojih proizvodnih kapaciteta ustupiti Federalnoj upravi civilne zaštite.  Ovim je iskazana spremnost da dio svoje proizvodnje namjeni šivanju maski i druge zaštitne opreme, u borbi protiv virusa COVID 19.  

Trenutno su u fazi planiranja proizvodnje i doniranja preko 50.000 zaštitnih maski. U toku je nabavka prijeko potrebnih respiratora koje će ova kompanija nabaviti i donirati zdravstvenom sistemu u BiH.

Alma Ras, u ovim trenucima, finansijsku pomoć nesebično pruža udruženjima čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje socijalno ugrožene populacije u Varešu, Doboj Istoku i Banjoj Luci. Također, organizacijama koji su se uključili u pravljenje zaštitne opreme, doniran je repro materijal. U ovoj situaciji, nisu zaboravili migrante u Tuzli, kojima indirektno pomažu preko udruženja Pomozi.ba.

Iz ove kompanije ističu da su posebnu pažnju usmjerili na zaštitu zdravlja i sigurnost svih uposlenih, kroz odgovorno ponašanje u sredini u kojoj živimo svi. Iz toga je proizašla odluka da sve rizične kategorije uposlenika odmah izoluju, a u toku je i obustava većeg dijela proizvodnih pogona. Kako navode, od samog početka pratili su situaciju u regionu i državi, te u skladu s tim donosili odluke. Svi sektori bili su upoznati s mjerama, a rukovodioci su na dnevnoj osnovi obavještavali uposlenike o preduzetim radnjama. 

S obzirom da su svi maloprodajni butici zatvoreni sredinom ovog mjeseca, kako bi ostali i dalje u službi građana BiH, ostavili su mogućnost narudžbe svih brendova ove kompanije putem Alma Ras online butika. U ovom periodu dostava će biti, za sve, besplatna.

Pored zaštite zdravlja uposlenih, kompanija je poduzela i mjere kako bi sačuvala radna mjesta, što će biti najveći izazov, ali za koji se nadaju da će uspješno savladati. Od samog početka sarađuju sa svim poslovnim partnerima.

"Zajedničkim snagama pomažemo jedni drugima, solidarišemo se, donosimo određene odluke i postupamo u skladu s tim", ističu iz ove kompanije.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti