Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Alterural održao drugu radionicu u Fojnici

23.03.2018. 14:31 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Turskog kulturnog centra u Fojnici, 22. marta 2018. godine je održan stručni trening pod nazivom "Poslovno okruženje i poslovni okvir u ruralnom turizmu", koji je vodio prof. dr. Edin Arnaut.

Ovo je druga radionica iz sekcije o marketingu, u nizu od ukupno 10 treninga planiranih po projektu Alterurala finansiranom sAkcenredstvima Evropske unije. Prisustvovalo je više od 20 pružaoca usluga u ruralnom turizmu, kao i predstavnika općina sa područja djelovanja projekta. Polaznici su stekli saznanja o zakonskim uređenjima u Bosni i Hercegovini, naučili razraditi razvojni plan za usluge, kao i elemente i kriterije za izradu cijene. 

Akcent je stavljen na megatrendove u svjetskoj turističkoj industriji, koji su kompatibilni sa komparativnim prednostima i selektivnim oblicima turizma u Bosni i Hercegovini, a to je prevashodno ruralni turizam.

Domaćin i ko-organizator radionice je Planinarsko društvo "Vranica" Fojnica, jedan od partnera Alterurala na projektu.

Projekt "Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije" je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva. Projekt je finansiran sredstvima Evropske unije.

Trajanje projekta je 3 godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad, te Istočni Stari Grad.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti