Alterural održao drugu radionicu u Fojnici

23.03.2018. 14:31 / Izvor: Akta.ba
Alterural održao drugu radionicu u Fojnici

U prostorijama Turskog kulturnog centra u Fojnici, 22. marta 2018. godine je održan stručni trening pod nazivom "Poslovno okruženje i poslovni okvir u ruralnom turizmu".

U prostorijama Turskog kulturnog centra u Fojnici, 22. marta 2018. godine je održan stručni trening pod nazivom "Poslovno okruženje i poslovni okvir u ruralnom turizmu", koji je vodio prof. dr. Edin Arnaut.

Ovo je druga radionica iz sekcije o marketingu, u nizu od ukupno 10 treninga planiranih po projektu Alterurala finansiranom sAkcenredstvima Evropske unije. Prisustvovalo je više od 20 pružaoca usluga u ruralnom turizmu, kao i predstavnika općina sa područja djelovanja projekta. Polaznici su stekli saznanja o zakonskim uređenjima u Bosni i Hercegovini, naučili razraditi razvojni plan za usluge, kao i elemente i kriterije za izradu cijene. 

Akcent je stavljen na megatrendove u svjetskoj turističkoj industriji, koji su kompatibilni sa komparativnim prednostima i selektivnim oblicima turizma u Bosni i Hercegovini, a to je prevashodno ruralni turizam.

Domaćin i ko-organizator radionice je Planinarsko društvo "Vranica" Fojnica, jedan od partnera Alterurala na projektu.

Projekt "Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije" je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva. Projekt je finansiran sredstvima Evropske unije.

Trajanje projekta je 3 godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad, te Istočni Stari Grad.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti