ALUKÖNIGSTAHL traži kreatora najboljeg rješenja urbanog stanovanja

17.02.2018. 09:26 / Izvor: Akta.ba
ALUKÖNIGSTAHL traži kreatora najboljeg rješenja urbanog stanovanja

Konkursna rješenja treba da prikažu studentske poglede na temu individualnog stanovanja u urbanim sredinama današnjice.

Kompanija ALUKÖNIGSTAHL zajedno sa partnerom Schüco želi podržati studente arhitektonskih i građevinskih fakulteta u Bosni i Hercegovini te biti pouzdan saradnik na budućim projektima. S tim u vezi, organizujemo konkurs za sve studente navedenih fakulteta u kojem će kreator najboljeg rješenja osvojiti studijsko putovanje u Moskvu u periodu od 11-14.04.2018. godine.

Komisiju za izbor najboljeg rada čine arhitektice i arhitekti kompanije ALUKÖNIGSTAHL. Objava pobjednika najboljeg projekta će biti 26.03.2018. godine na našoj Facebook stranici www.facebook.com/alukoenigstahlbih i na web stranici www.alukoenigstahl.ba .

Tema konkursa – URBAN SCHÜCO LIVING

Projektni zadatak:

Konkursna rješenja treba da prikažu studentske poglede na temu individualnog stanovanja u urbanim sredinama današnjice. Urbana vila koja će svojim oblikovanjem, estetikom, funkcijom i materijalizacijom odgovoriti na sve potrebe današnjeg urbanog načina života i urbane sredine u kojoj je smještena.

Poseban naglasak je potrebno staviti na primjenu postojećih Schüco sistema pri projektovanju objekta, kako u vizuelnom i funkcionalnom pogledu, tako i u pogledu niskoenergetske odrednice samog objekta, i svih drugih tehničkih karakteristika Schüco sistema koji u konačnici predstavljaju komforni benefit krajnjeg korisnika objekta (zvučna izolativnost, automatizacija funkcija, protuprovalnost, zaštita od sunca...)

U samom konkursnom rješenju potrebno je implementirati najmanje 5 postojećih Schüco sistema  (Schüco aluminijumskih ili PVC sistema prozora, vrata, kliznih stijena, fasadnih sistema, zaštite od sunca...).

Format radova nije ograničen i ostavlja se na izbor samog autora konkursnog rješenja. Radovi se predaju u digitalnom obliku (Microsoft PowerPoint ili PDF ili JPEG) na e-mail adresu: office@alukoenigstahl.ba najkasnije do 20.03.2018. godine.

Konkursna rješenja treba da sadrže minimalno ove priloge: 

-         Textualno objašnjenje rada

-         3D samog objekta – minimalno 4 slike

-         Osnovu objekta sa jasno određenom funkcijom

-         Izglede /fasade objekta

-         Najmanje jedan presjek

-         Detalji Schüco sistema integrisani u arhitektonske priloge

-         Jasno navedeni odabrani Schüco sistemi sa tehničkim karakteristikama sistema

 

Za pristup detaljima i presjecima Schüco sistema, neophodna je registracija na sljedećem linku:

https://login.alukoenigstahl.com/account/register?defaultCountry=BA&language=BS&returnUrl=https://www.alukoenigstahl.ba/_layouts/15/authenticate.aspx

Dostavom radova na našu adresu automatski dozvoljavate pravo promocije istih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti