Amazon odustaje od novog sjedišta u New Yorku

Vijesti / SVIJET

Amazon odustaje od novog sjedišta u New Yorku

15.02.2019. 08:41 / Izvor: seebiz.eu

Američki div internetske prodaje Amazon objavio je u četvrtak da odustaje od otvaranja novog sjedišta u New Yorku s 25.000 radnih mjesta nakon kritika njujorških političara nesklonih tom planu.

"Nakon mnogo razmišljanja odlučili smo odustati od izgradnje novog sjedišta u New Yorku",objavio je Amazon na svom blogu.

"Određen broj lokalnih političara je jasno rekao da se protive našoj nazočnosti i da neće raditi s nama na izgradnji odnosa koje trebamo za ostvarenje tog projekta", objasnio je.

Amazon, čije je sjedište u Seattleu, objavio je u novembru da će izgraditi dva nova sjedišta, jedno u New Yorku, u Queensu i drugo u predgrađu Washingtona.

Brojne newyorške demokratske istaknute osobe kritizirale su taj plan, od poreznih olakšica koje su bile obećane tvrtki, do zagušenja prometa metroom u toj četvrti, preko nedostatnih javnih konzultacija tijekom pregovora s gradonačelnikom i guvernerom New Yorka.

Amazon je precizirao da "za sada" neće tražiti novi lokalitet umjesto njujorškog sjedišta, ali da nastavlja s planom otvaranja sjedišta u Washingtonu, s također 25.000 radnih mjesta i nešto manjim u Nashvilleu s predviđenih 5000 radnih mjesta.

PODIJELI:

TAGOVI:

Amazon

Seattle

New York

Sjedište

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti