Ambasadorica Francuske posjetila gračaničke kompanije

05.03.2016. 11:36 / Izvor: Akta.ba
Ambasadorica Francuske posjetila gračaničke kompanije

Dvodnevna posjeta u Gračanici nastavljena je obilaskom firmi„Fortuna  te „Kovan“ koje izvoze svoje proizvode na francusko tržište.

Prilikom posjete ambasadorice Francuske u BiH Claire Bodony općinski načelnik je upoznao ambasadoricu sa posljednjim infrastrukturnim projektima, razvoju privrede na općini Gračanica te sanacijama od poplava i klizišta.

Tokom posjete obišla je kompanije Olimp i Plamingo, firmama koje već imaju uspostavljenu saradnju sa francuskim partnerima gdje se razgovaralo o proširenju poslovnih odnosa i novom zamahu razvoja koje će ovi partnerski odnosi donijeti lokalnoj zajednici.

Dvodnevna posjeta u Gračanici nastavljena je 3.3.2016. godine, obilaskom firmi„Fortuna  te „Kovan“ koje izvoze svoje proizvode na francusko tržište.

Ambasadorica Francuske je istakla da je prijateljstvo Gračanice sa francuskim narodom započela 70-tih godina prošlog stoljeća posredstvom Dine Čolića savjetnika načelnika za međunarodnu saradnju i njegove supruge Lilian Čolić počasne građanke Gračanice.

Pored prijeteljskih jedan od razloga posjete je ekonomska saradnja gračaničkih i francuskih kompanija. Ambasadorica je izrazila oduševljenje razvojem i radom obiđenih gračaničkih firmi te dodala da je Gračanica jedna od najrazvijenijih privrednih sredina.

Takođe je istakla da se nada da će svojim obilaskom pokušati pozitivno uticati na privredni razvoj i stvaranju pozitivne poduzetničke  klime te boljoj međusobnoj saradnji privrednih subjekata ove dvije zemlje. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti