Ambiciozni planovi Jahorina osiguranja u FBiH: Planirano otvaranje još četiri poslovnice u Tuzli, Bihaću, Zenici i Mostaru

11.12.2009. 16:28 / Izvor: Fena
Ambiciozni planovi Jahorina osiguranja u FBiH: Planirano otvaranje još četiri poslovnice u Tuzli, Bihaću, Zenici i Mostaru

Jahorina osiguranje a.d., pored filijale u Sarajevu, u Federaciji BiH radi na otvaranju još četiriju centara, u Tuzli, Bihaću, Zenici i Mostaru, a u tri od ukupno pet tih centara već su osigurani tehnički resursi.

"Planirano je da do polovine naredne godine u tim centrima bude 50 stalnih uposlenika", rekao je na konferenciji za novinare 11. decembra 2009. godine Muhamed Suljagić, direktor sarajevske filijale Jahorina osiguranja a.d. Pale.

Jahorina osiguranje će od 1. januara, kako je najavljeno, na tržištu FBiH ponuditi i uslugu životnog osiguranja te pakete osiguranja i pokazat će se tržištu u novom vizuelnom identitetu, što će pokazati njegovu bliskost s Vienna Insurance Managementom (VIM) iz Beča, kompanijom koja ga je i preuzela i postala vlasnik više od 90 posto njegovih dionica.

Miroslav Miškić, novoimenovani direktor Jahorina osiguranja, koji će na tu funkciju stupiti 1. januara 2010. godine, kazao je da je ta osiguravajuća kuća za 11 mjeseci 2009. zabilježila rast premije od 23,3 % i da će u ovoj godini njen iznos preći 20 miliona KM.

Kazao je i to da je za 11 mjeseci isplaćeno oko šest miliona KM šteta i da Jahorina osiguranje u narednoj godini planira ostvariti duplo veći rast od prosječnog rasta tržišta, negdje između 30 i 40 %.

Član Upravnog odbora Jahorina osiguranja Franz Krump kazao je da je cilj te osiguravajuće kuće osigurati kvalitetno osiguranje baš kao što je dostupno građanima EU i da će "pravi posao" u FBiH krenuti tek s novom godinom.

Najavljena je i donacija od po 10.000 KM štićenicima domova za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" u Banjoj Luci i "Bjelave" u Sarajevu, a povodom otvaranja filijala u FBiH i aktuelnih praznika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti