Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Amer Bukvić imenovan za člana UO Univerziteta Mediteran u Podgorici

13.07.2018. 11:40 / Izvor: Akta.ba

Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) imenovan je za člana Upravnog odbora Univerziteta Mediteran u Podgorici. Univerzitet „Mediteran” osnovan je 2006. godine u Podgorici, kao prvi privatni univerzitet u Crnoj Gori. Osnivačka skuština Univerziteta prepoznala je Bukvićev angažman na polju obrazovanja i izabrala ga za člana Upravnog odobora.

Bukvić se na čelu BBI banke nalazi od 2006. godine. Pod njegovim vodstvom BBI banka je dostigla poziciju srednje velike banke  i posljednjih nekoliko godina svrstava se u red najbrže rastućih banaka u BiH. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja iz oblasti islamske ekonomije. Analitička kuća Cambridge IF Analytica izabrala ga je za najboljeg transformacijskog lidera u oblasti islamskog bankarstva, a BBI banku za „Najuspješniju islamsku banku u Evropi“. 

Za doprinos unapređenju islamske ekonomije Bukvića je Svjetski islamski ekonomski forum uvrstio u listu 500 najuspješnijih i najuticajnijih pojedinaca u oblasti islamske ekonomije u svijetu. Bukvić je obrazovanje sticao u Maleziji, Japanu i Engleskoj na IIUM, IUJ,  LBS (London Business School) i na „University of Oxford“.

Također, direktor BBI banke, dobitnik je prestižne svjetske nagrade „The Jewels of Muslim World Award 2015“ za unapređenje islamskih finansija i ekonomije. Godine 2014. Bukvić je u konkurenciji preko 600 poduzetnika i lidera iz 42 države svijeta  proglašen za najboljeg lidera i poduzetnika u svijetu i dobitnik je priznanja „Najbolji poduzetnik i lider za 2014.“

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti