Američki milijarder Richard Branson preuzeo firmu iz Tuzle

11.06.2018. 12:13 / Izvor: Akta.ba

Tuzlanska firma Piksel Interactive d.o.o. Tuzla postala je dio američkog Virgin Groupa, čiji je vlasnik Richard Branson.

Tuzlanska firma Piksel Interactive d.o.o. Tuzla postala je dio američkog Virgin Groupa, čiji je vlasnik Richard Branson potvrdio je za Akta.ba Mirza Salkić, direktor firme Piksel Interactive.

"Tokom pet godina postojanja naš najveći klijent bio je upravo Virgin Pulse, a odnedavno je došlo do spajanja i osnovana je nova firmi Virgin Pulse d.o.o. Tuzla", kazao je on.

Direktorica je Sarah Moskowitz, a jedan od izvršnih direktora Haris Rustemović.

"Virgin Pulse u Tuzli ima više timova od kojih neki rade na razvoju same aplikacije za Web, iOS, Android. Pored toga, postoje timovi ljudi koji se bave testiranjem aplikacije. Radimo i operativnu podršku što uključuje pripremu platforme za klijente po njihovim zahtjevima kao i samu podršku korisnicima nakon što krenu sa korištenjem aplikacije", kaže Salkić za Akta.ba.

Preuzimanje od stane Virgin Group znači da su dobili ozbiljnog partnera za dalji rast i svakako dodatnu sigurnost. Inače, do saradnje je došlo prije pet godina kada su se javili na jedan oglas putem interneta i sve je krenulo od jednog čovjeka.

"Bio je oglas za jednu poziciju i danas smo tu gdje jesmo", prisjeća se Mirza.

Dodaje da trenutno u Tuzli zapošljavaju oko stotinu radnika i u pripremi su nove prostorije firme gdje će moći nastaviti sa daljim zapošljavanjem.

"Fokus u tuzlanskom odjeljenju Virgin Pulse-a će i u budućem periodu biti širenje inzinjerskog tima kao i operativna podrška ostalim kancelarijama i prodaji. Glavni projekat na kojem trenutno radimo je priprema novih modernih prostorija firme i plan je da se preselimo u njih do kraja godine", navodi on.

Inače,  Virgin Pulse sarađuje su svjetskim gigantima kao što su Coca-Cola, Siemens, HP, UBS Bank, Bank of America, Aetna, SAP, Cummins, UniCredit Group, Skandia, Nestle, Thomson Reuters i mnogim drugima.

 Bransonova holding kompanija Virgin Group danas se sastoji od oko 400 kompanija, a njegovo bogatstvo se procjenjuje se na oko 5,7 milijardi dolara.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti