Amir Salkanović: ProCredit Bank i dalje ostaje partner privredi

19.12.2017. 10:51 / Izvor: Akta.ba
Amir Salkanović: ProCredit Bank i dalje ostaje partner privredi

ProCredit Bank spada u red onih institucija koje su se opredijelile za odgovorno finansiranje formalnih biznis modela.

Još jedna poslovna godina je na izmaku. Pretpraznične dane iskoristili smo sa razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti i direktno utiču na ukupno poboljšanje uvjeta života u našoj zemlji.

Svoje poslovne poteze, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio Amir Salkanović, Izvršni direktor ProCredit Bank.

  • 2017. godina je na izmaku, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

ProCredit Bank spada u red onih institucija koje su se opredijelile za odgovorno finansiranje formalnih biznis modela koji imaju pozitivan utjecaj na rast i razvoj domaće privrede, ali i društva u cijelini. S tim u vezi, sektor malih i srednjih preduzeća, koje vidimo kao glavne generatore društvenog razvoja, ciljna je skupina ProCredit Bank. Rast kreditnog portfolija upravo u ovom segmentu od preko 20% te unapređenje kvaliteta kreditnog portfolija do nivoa iznad tržišnog prosjeka je nešto na što smo uistinu ponosni.

  • Po čemu ćete je pamtiti?

2017. godina bila je godina u kojoj je Banka završila transformaciju u vidu jasnog fokusa na pružanje usluga malim i srednjim preduzećima. U 2017. godini Banka je dosegla vrhunac automatizacije poslovanja gdje u prvom redu mislimo na stalno unapređenje kvalitete elektronskih kanala i približavanje pogodnosti ovakvog načina poslovanja našim klijentima. Također, 2017. smo zaokružili aktivacijom jednostavne i sveobuhvatne usluge za fizička lica i puštanjem u rad web platforme za poslovanje sa fizičkim licima, www.procreditbank-direct.com.

  • Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini?

Kako smo prethodno i naveli, naš primarni cilj je dati podršku uspješnim malim i srednjim preduzećima koja svojim inovativnim biznis modelima doprinose bh privredi. Proširenje ugovora postojeće garantne linije sa EIF-om te zaključenje ugovora o novoj garantnoj liniji koji omogućavaju da firme koje dobro posluju, a nemaju dovoljan kolateral, dobiju adekvatno finansiranje koje ima omogućava proširenje poslovanja.

ProCredit Bank je jedina banka koja u BiH nudi mogućnost finansiranja iz sredstava garantne linije COSME (više na www.procreditbank.ba).

  • Koji su planovi za narednu godinu?

ProCredit Bank će i dalje ostati u prvom redu partner privrede. Nastavak djelovanja/pružanja usluga SME preduzećima proširit ćemo i kroz “program razvoja malih i srednjih preduzeća” koji u principu podrazumijeva redovne sastanke, razumijevanje potreba, pronalazak najadekvatnije strukture i opcija za finanasiranje.

Što se nastavka naših aktivnosti kada je u pitanju digitalno poslovanje tiče, u planu je aktivacija usluge mobilnog bankarstva koja će klijentima omogućiti da sami upravljaju računima na vrlo brz i jednostavan način.

  • Šta biste poželjeli sebi, ali i poslovnim partnerima u 2018. godini?

Budući da radimo sa firmama koje na odgovoran način grade svoje poslovanje, ispred ProCredit Bank želim svima uputiti čestitku nadolazećih praznika uz iskrenu želju da nastave insistirati na promovisanju dugoročno održivog poslovanja i razvoju poslovanja na principu društvene odgovornosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti