Amra Mulabdić se usudila i pokrenula vlastiti biznis

07.03.2019. 13:11 / Izvor: Akta.ba
Amra Mulabdić se usudila i pokrenula vlastiti biznis

Svoju motivirajuću priču Amra je predstavila mladima na konferenciji o poduzetništvu "Usudi se i pokreni biznis" koji je prošle sedmice održan u Sarajevu.

Među sedamnaest mladih koji su dobili podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Privredne komore nalazi se i Amra Mulabdić, farmaceut po struci. Ona je nedavno pokrenula start up kompaniju Terra Lilia. Riječ je o apoteci s galenskim laboratorijem u kojem Amra proizvodi i prodaje prirodnu kozmetiku.

Svoju motivirajuću priču Amra je predstavila mladima na konferenciji o poduzetništvu "Usudi se i pokreni biznis" koji je prošle sedmice održan u Sarajevu.

Na ideju o pokretanju jednog ovakvog biznisa došla je tokom rada u jednoj stranoj kompaniji gdje je uvidjela da je BiH samo uvozno tržište za robu iz Amerike i Evrope, te da se ovdje prodaju proizvodi koji nezadovoljavaju njihovo tržište. Shvatila je da na stranom tržištu postoje i jako kvalitetni proizvodi koji ne dopiru do nas, a da su mladi farmaceuti pod pritiskom i da nemaju vremena da se posvete pacijentu kako bi dobio ono što želi.

Kroz Terra Lilia odlučila je mijenjati stvari nabolje. Pokrenula je svoj biznis, tako da Terra Lilia nije obična apoteka, u njoj  je pacijent na prvom mjestu, educiraju se, dobijaju savjete, prave proizvode i pri tome ne izdvajaju ogromne novce.

U ponudi Terra Lilia su razni proizvodi od krema za lice, kapi za oralnu upotrebu nabazi na bazi glicerola, kapi za spavanje na bazi magnezij-glicinata koje djeluju umirujuće i opuštaju, krema za tijelo, losione za tijelo na bazi hladno cijeđenih biljnih i eteričnih ulja, grožđane masti, balzam za usne, puder za djecu, gelovi za tuširanje. U ponudi su i šamponi bez sulfata, parabena i metaparabena čije supstance ne remete prirodni hormonalni balans kod djece i odraslih.

Mladim je poručila da budu hrabri da časno kao i ona stoje iza svog rada i da se usude pokrenuti biznis.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti