APH i Fondacija Helvetas potpisali ugovor o saradnji

16.12.2019. 08:43 / Izvor: Akta.ba
APH i Fondacija Helvetas potpisali ugovor o saradnji

Ova aktivnost podržana je od strane razvojne organizacije Helvetas iz Švicarske kroz projekat Moja Budućnost.

U Mostaru je u petak u prostorijama Intera Tehnološkog Parka, upriličeno potpisivanje ugovora o grantu “Unaprijeđenje srednjeg strukovnog obrazovanja kroz obavljanje praktične nastave u kompanijama i javno-privatni dijalog u skladu s potrebama tržišta rada: info centri za kompanije u Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji” između Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), čiji predsjednik je Damir Vidačak, i Fondacije Helvetas Moja Budućnost, čiji predstavnik je Sven Dominković.

Vizija je da APH i Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic postanu informativni centri koji nude organizovanje praktičnog dijela nastave, obuke mentora radi uspješne koordinacije praktične nastave za poduzeća članice APH i Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic, kao i jasne i blagovremene informacije o sektorskim potrebama poslodavaca na lokalnom tržištu rada u cilju izbora budućeg zanimanja.

Cilj je kroz projekt, u periodu trajanja od 12 mjeseci, unaprijediti znanja i vještine sudionika srednješkolskog obrazovnog sustava. Aktivno će se raditi na unaprijeđenju komunikacije između javnog i privatnog sektora i omogućit će se uvođenje efekasnije praktične nastave kao neizbježnog elementa tijekom srednjeg stručnog obrazovanja. Uz sve to, aktivirat će se poduzetnička strana i kroz analize tržišta potrebnih radnih snaga.

Ova aktivnost podržana je od strane razvojne organizacije Helvetas iz Švicarske kroz projekat Moja Budućnost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti