Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

APH: Rekonstrukciju tunela Crnaja izvoditi na najvišem profesionalnom nivou

11.01.2021. 13:44 / Izvor: Akta.ba

Asocijacija poduzetnika Hercegovine podržava opravdane zahtjeve Udruženja gospodarstvenika Jablanica da se povodom početka rekonstrukcije tunela Crnaja daju čvrsta jamstva da promet ispred tunela neće biti zadržavan duže od 15 minuta u jednom pravcu kada počnu radovi, saopćeno je iz APH.

"Kao i jablaničko udruženje, ali i neke druge poduzetničke udruge, tako je i Asocijacija poduzetnika Hercegovine ranije u više navrata ukazivala na moguće pogubne posljedice eventualnog kaotičnog stanja da putu M-17 za vrijeme tako složenog i relativno dugoročnog poduhvata kao što je rekonstrukcija tunela Crnaja", poručuju iz hercegovačke asocijacije poduzetnika.

APH podsjeća javnost da je sredinom studenog 2020. održan konzultativni sastanak kojeg je iniciralo Udruženje poslodavaca FBiH, na kojem su razmotreni svi detalji analize rekonstrukcije tunela koju je uradilo JP Ceste FBiH.

"Uz sudjelovanje premijera FBiH Fadila Novalića, ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića, predstavnika izvođača radova, predstavnika velikih trgovačkih lanaca i prijevoznika, Asocijacije poduzetnika Hercegovine te još nekih udruga poslodavaca, temeljni zaključak bio je da zastoji ispred tunela, na temelju izračuna, neće biti duži od 15 minuta, a u ekstremnim situacijama maksimalno pola sata", navode iz APH.

"Naglašavamo da je ova prometnica podjednako važna za gospodarstvenike, kako s područja južno, tako i sjeverno od tunela Crnaja, posebno za velike trgovačke lance, prijevoznička, špediterska i logistička poduzeća u Federaciji BiH, ali i čitavoj zemlji", saopćeno je.

Na kraju iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine još jednom ukazuju na nužnost maksimalne profesionalnosti, ažurnosti i stručnosti prilikom izvođenja i nadzora radova na rekonstrukciji tunela Crnaja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti