Apliciranje i upravljanje EU projektima: Objavljen novi Javni poziv MSP

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Apliciranje i upravljanje EU projektima: Objavljen novi Javni poziv MSP

02.03.2019. 10:28 / Izvor: Akta.ba

SERDA je objavila novi Javni poziv malim i srednjim preduzećima sa područja Kantona Sarajevo za prijavu na program edukacije o alatima i potrebnim vještinama za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima. Rok za prijavu do 15.03.2019. godine.

Program je namijenjen za 70 malih i srednjih preduzeća sa područja Kantona Sarajevo koja planiraju dodatno obučiti svoje uposlenike radi sticanja novih vještina i znanja u svrhu održavanja postojeće, kao i povećanja zaposlenosti, čiji bi po jedan predstavnik prošao Program 1 i Program 2 edukacije o alatima i potrebnim vještinama za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima.

Programom se nastoje ojačati ljudski kapaciteti i kompetencije za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima s obzirom na to da je Bosni i Hercegovini omogućeno i korištenje sredstava iz COSME - Programa za konkurentnost preduzeća kojim se želi pridonijeti stvaranju novih radnih mjesta u poslovnom sektoru, povećati broj poduzetnika i samozaposlenih poduzetnika te pridonijeti održivoj konkurentnosti evropskih preduzeća.

Ukupni budžet programa COSME je 2,5 milijardi eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti