App Impact - siguran partner kompanija i institucija na različitim projektima

09.10.2020. 14:08 / Izvor: Akta.ba
App Impact - siguran partner kompanija i institucija na različitim projektima

Projekti na kojima radi App Impact tim ne donose za rezultate samo visokofunkcionalna tehnička rješenja već i upotpunjuju širu viziju poslovne filozofije njihovih klijenata.

Globalni razvoj tehnologije, veća dostupnost informacija, diverzifikacija proizvoda i usluga, i rast konkurencije na tržištu su samo neki od razloga zbog kojih se ispred savremenih kompanija postavljaju različite vrste novih izazova. Novi izazovi često zahtijevaju inovativan pristup i unaprjeđenje postojećih ili uvođenje novih tehničkih rješenja uz koje predstavnici kompanija i institucija mogu ostvariti ciljeve i osigurati bolji položaj u poslovanju. Stoga je u izradi tehničkih rješenja potrebno imati pouzdane partnere koji će razviti rješenje prilagođeno specifičnim potrebama svake organizacije.

App Impact d.o.o., kompanija za razvoj softverskih rješenja, pokazala se kao siguran partner na različitim projektima za niz kompanija i institucija u zemlji i regionu. Uz multidisciplinarni tim, izgradnju modernih i skalabilnih rješenja zasnovanih na cloud-u i uz višejezičnu podršku, App Impact kontinuirano pomaže klijentima u ostvarenju njihovih ciljeva i širenju na globalnom nivou. 

Projekti na kojima radi App Impact tim ne donose za rezultate samo visokofunkcionalna tehnička rješenja već i upotpunjuju širu viziju poslovne filozofije njihovih klijenata. Među realizovanim projektima i uslugama se posebno ističu razvoj rješenja u okviru društveno odgovornih projekata koji su temelj za kreiranje pozitivnih promjena u zemlji i šire.

Jedan od takvih projekata je web aplikacija TvojCO2.ba razvijena za potrebe UNDP BiH i UNDP Accelerator Lab-a. 

"TvojCO2.ba je prvi kalkulator CO2 za Bosnu i Hercegovinu uz pomoć kojeg građani i organizacije mogu izračunati emisije ugljen dioksida koji proizvode i saznati više o pozitivnom uticaju koji mogu imati na okoliš", navode iz App Impact.

 

 

 

TMIS sistem koji je razvio App Impact, unaprijedio je način edukacije državnih službenika. Korištenje adekvatnog sistema za provođenje obuka je dalo doprinosa u poboljšanju efikasnosti cjelokupnog trening procesa za sve uključene aktere. Uz TMIS, svi registrovani korisnici imaju mogućnost prijaviti se za trening i upravljati svojom aplikacijom, doći do potrebnih radnih materijala, učestvovati u evaluaciji i dobiti certifikat. 

HIFA-PETROL Premium Card Loyalty program je primjer projekta u kojem je klijent, uz odgovarajući konsalting i razvoj, dobio i rješenje pomoću kojeg je uspješno proširena ponuda usluga i izgrađena čvršća veza sa kupcima. 

"Razvijeni sistem podrazumijeva i dostupnost važnih informacija kako za klijenta, tako i za njegove kupce, i to u realnom vremenu. Dodatno, osigurana obuka za korištenje novog rješenja omogućila je korištenje punog potencijala svih razvijenih funkcionalnosti", ističu iz ove kompanije.

Upotreba sigurnih cloud-2-device uređaja koja omogućavaju uvid u proizvodne procese u realnom vremenu. Zahvaljujući kontinuiranom prikupljanju podataka i automatizovanoj kontroli, organizacije štede vrijeme i novac, te imaju priliku analizirati prikupljene podatke i iskoristiti ih kao temelj za djelovanje u novim poslovnim aktivnostima. 

App Impact tim je radio na izgradnji sistema javnih nabavki (e-Nabavka) i razvoju modula e-Aukcija unutar sistema, koji trenutno koristi više od deset hiljada ponuđača i ugovornih organa.

Korištenje ovog sistema je državi BiH u periodu od 2017. do 2019. donijelo uštede u iznosu od preko 120 miliona KM.

Kvalitet rada App Impact kompanije su prepoznale državne institucije, ali i mnogi lideri u industrijama bankarstva, obrazovanja, upravljanja događajima te svjetske organizacije i start-up-i.

Ukoliko i vaša kompanija razmišlja o novom IT projektu, ili vas zanimaju detaljnije informacije o uslugama koje nudi App Impact d.o.o., posjetite www.appimpact.ba ili se obratite direktno putem e-maila: info@appimpact.ba, a odgovor možete očekivati u najkraćem mogućem roku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti