Aprilska top lista najtraženijih naslova iz online knjižare Knjiga.ba

03.05.2017. 14:18 / Izvor: Akta.ba
Aprilska top lista najtraženijih naslova iz online knjižare Knjiga.ba

U mjesecu aprilu došlo je do malih promjena na listi najtraženijih naslova u najvećoj online knjižari u BH, koja se nalazi na adresi - Knjiga.ba.

U mjesecu aprilu došlo je do malih promjena na listi najtraženijih naslova u najvećoj online knjižari u BH, koja se nalazi na adresi - Knjiga.ba.

TOP LISTA izgleda ovako:

1. 1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena 1. i 2. dio

2. Uvod u znanstveni rad u medicini, 5.izdanje

3. Ulica svitaca

4. Čovek po imenu Uve

5. Češljugar

6. Miki

7. Dosjei

8. Prokleta avlija

9. Ljubav u doba kokaina

10. Bosanska kuhinja

Iz online knjižare Knjiga.ba preporučuju:

Šahbaz Jusufović - 1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena 1. i 2. Dio

Budućim pokoljenjima, ljubiteljima lijepe riječi i milozvučnih nota, za pamćenje i čuvanje od zaborava, napisao je u uvodu svoje knjige 1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena profesor Šahbaz Jusufović iz Tuzle.

Zbirka pjesama je životno djelo profesora Jusufovića, koji je građu za ovu izuzetno vrijednu dvotomnu knjigu počeo prikupljati davne 1966/67 godine, sa namjerom da pruži svoj doprinos u očuvanju kulturnog i istorijskog blaga Bosne i Hercegovine, pjesme sevdalinke. Radi se o kapitalnom djelu o sevdalinci i sevdahu.

Kristin Hana - Ulica svitaca

Ulica svitaca je priča o prijateljstvu, o generaciji žena čije su smjele odluke i spremnost na promjene bile njihov blagoslov, ali i prokletstvo i, najvažnije, priča o jednoj ženi, jedinoj koja vas uistinu poznaje, zna šta može da vas povrijedi ili da vas ozari – priča o najboljoj prijateljici.

Fredrik Backman - Čovek po imenu Uve

Bakmanova vedra priča o ogorčenom starom komšiji ujedno je i veoma promišljeno istraživanje o tome kako nečiji život može imati snažan uticaj na bezbroj drugih. Da postoji nagrada za najšarmantniju knjigu godine, ovaj roman švedskog blogera koji se preko noći pretvorio u senzaciju dobio bi je bez ikakve sumnje. (Booklist)

Čovek po imenu Uve je izuzetan. Lirski jezik je poput konfeta slobodno razbacan širom ove priče koja slavi život, dodajući sjaj i boje ionako spektakularnoj zabavi. Bakmanovi likovi djeluju toliko autentično da će čitalac vjerovatno pronaći njihove dvojnike u sopstvenom komšiluku. (Shelf Awareness)

Za više interesantnih naslova posjetite našu internet prodavnicu na adresi – knjiga.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti