Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Apsurdi: Agencija za lijekove BiH objavila apel za pomoć RS, ne i FBiH

28.05.2014. 09:35 / Izvor: nap.ba

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH na svojoj zvaničnoj web stranici objavila je poziv Vlade RS za pomoć ugroženim područjima, ali ne i Vlade FBiH, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, Agencija je objavila poziv 21. 05. 2014. godine u kojem se navode brojevi žiro-računa, a tekst je izvorno preuzet iz jednih dnevnih novina u RS. Tako se navode „instrukcije Vlade RS za uplatu finansijske pomoći za poplavom ugrožena područja i stanovništvo. Vlada Republike Srpske poziva građane i pravna lica da finansijsku pomoć za poplavom ugrožena područja i stanovništvo mogu uplatiti na račun posebnih namjena: Ministarstvo finansija, NLB Razvojna banka a.d. Banja Luka“, stoji u jednom dijelu ove vijesti.

Uz to je dodat i spisak punktova za predaju pomoći u Banjoj Luci, piše Patria.

Na stranici ove državne agencije nigdje se ne navodi poziv za pomoć Federaciji BiH, iako je i Vlada FBiH otvorila računa za pomoć ugroženim područjima.

Federacija BiH se navodi samo u obavještenju Agencije za sve zainteresovane strane koje žele da doniraju lijekove i medicinska sredstva iz humanitarne pomoći u Federaciji BiH ili Republici Srpskoj, što i jeste osnovna djelatnost ove Agencije, piše Patria.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti