Armin Kajmaković o situaciji zbog koronavirusa: Trpimo velike gubitke

14.03.2020. 16:20 / Izvor: Avaz.ba
Armin Kajmaković o situaciji zbog koronavirusa: Trpimo velike gubitke

Na Sarajevskom aerodromu, zbog epidemije koronavirusa već rade određene kalkulacije i one od pada prihoda koji su već evidentni.

Armin Kajmaković, direktor Sarajevskog aerodroma, izjavio je da se na Aaerodromu provode sve mjere kontrole zbog novonastale situacije uzrokovane širenjem koronavirusa. 

"Još nemamo zvaničnih informacija da li će zbog ove situacije doći do zatvaranja aerodroma, ali imam informaciju da o toj mjeri razmišljaju na aerodromima u drugim zemljama.", rekao je Kajmaković. 

Kako je naveo, u stalnom je kontaktu s rukovodiocima Granične policije i s federalnim inspektorima te da sve vrijeme prate aktuelnu situaciju.

"Oni su na prvoj liniji fronta jer oni provode sve mjere, implementiraju sve uz naše kolege s aerodroma, koji im pružaju asistenciju. Kako sam informiran, u ponedjeljak u 6 sati ujutro stupa na snagu mjera stavljanja u samoizolaciju svakog putnika u dolasku.", rekao je Kajmaković.

Na Sarajevskom aerodromu, naveo je direktor Kajmaković, zbog epidemije koronavirusa već rade određene kalkulacije, a održali su i sjednicu Uprave na kojoj su razmatrani svi rizici, uključujući i one od pada prihoda koji su već evidentni.

"Ima otkazanih letova. "Lufthansa" je već ranije otkazala neke, ima naznaka i za druge kompanije, ali još ništa nije zvanično. Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati, ali je činjenica da je broj putnika značajno manji, u posljednje dvije sedmice avioni su maltene poluprazni.", zaključio je Kajmaković.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti