ASA Abanka Leasing slavi prvi rođendan i najavljuje ambiciozan plan za sljedeću godinu

19.05.2008. 14:47 / Izvor: eKapija.ba
ASA Abanka Leasing slavi prvi rođendan i najavljuje ambiciozan plan za sljedeću godinu

ASA Abanka Leasing slavi danas godinu dana uspješnog rada na tržištu Bosne i Hercegovine. Poslujući sa 13 zaposlenih u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli kao jedina domaća lizing kuća, ASA Abanka Leasing je tokom prethodne godinu plasirala 20 miliona Eura lizinga.

ASA Abanka Leasing je dio ASA grupacije koja se bavi prodajom automobila i autodijelova, te uslugama iz oblasti informacionih tehnologija, konsaltinga i finansija. ASA grupacija prisutna je na tržištu Bosne i Hercegovine od 1996. godine, kada su članice grupacije bile firme ASA Holding, ASA Auto i ASA Rent, a danas broji 15 članica.

"Zadovoljni smo prvom godinom rada", kaže direktor ASA Abanke Leasinga Alen Hujić, te ističe da je cilj za sljedeću godinu plasirati 50 miliona Eura lizinga. "Namjera nam je da budemo među tri vodeće lizing kuće u Bosni i Hercegovini", kaže Hujić.

U narednom periodu ASA Abanka Leasing će se dodatno predstaviti javnosti kroz kampanju kojom će se približiti pogodnosti kupovanja automobila na jednom mjestu. Međutim, usluge lizinga nisu ograničene samo na automobile jer se u ponudi nalaze finansijski i operativni lizinga za industrijske mašine i opremu, građevinsku opremu, poljoprivredne vozila i nekretnine, navodi se u saopćenju.

ASA Abanka Leasing najmlađa je članica ASA Prevent porodice koja broji 23 članice i oko 3.300 zaposlenih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti