Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

ASA Grupacija preuzela Žitoprodukt iz Srbije

27.10.2018. 10:39 / Izvor: Akta.ba

ASA Grupacija je ove sedmice akvizirala kompaniju Žitoprodukt iz Bačke Palanke (Srbija). Ova akvizicija predstavlja iskorak u daljem poslovanju Grupacije, te daje dobru osnovu za nastavak širenja u segmentu trgovine berzanskom robom.

"ASA Grupacija je trenutno prepoznatljiv brend na području BiH sa više od 1.000 zaposlenih i prisustvom u različitim segmentima kao što su: usluge, finansije, zdravstvo i nekretnine. Kao što smo i ranije najavili, aktivno radimo i na širenju u novim oblastima poslovanja, a ova akvizicija je sastavni dio naše stretegije pozicioniranja u regiji. Konkrento, investicija u Žitoprodukt će značajno doprinijeti razvoju i jačanju segmenta trgovine berzanskom robom, gdje smo već prisutni kroz trgovinu električnom energijom", izjavio je Eldin Hadžiselimović, direktor ASA Grupacije, te dodao kako je ova akvizicija predstavlja značajan iskorak u poslovanju ove Grupacije jer se radi o prvoj investiciji van granica BiH, te regionalnom pozicioniranju ASA-e.

Regija Jugoistočne Evrope među vodećim je proizvođačima žitarica u Evropi, što predstavlja dodatni potencijal za dalje širenje i jačanje ASA Grupacije u ovoj oblasti. Investicija je realizirana kroz članicu Grupacije, ASA Trading sa sjedištem u Austriji.

"Sama regija je poznata po poljoprivrednim proizvodima visoke kvalitete kao i povoljnom geostrateškom položaju uz kvalitetnu logističkuku infrastrukturu. Ovakvi parametri predstavljaju osnovu za dalji rast i razvoj Žitoprodukta" izjavio je direktor ASA Tradinga Srbija Joao Batista Cardoso. "Ukoliko se uzme u obzir da je kompletna proizvodnja NON GMO, naša pozicija na svjetskom tržištu postaje još interesantija te nam otvara nove mogućnosti", dodao je Cardoso.

Žitoprodukt je kompanija sa višegodišnjom tradicijom u oblasti prerade žitarica sa skladišnim kapacitetom od 22.000 tona

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti