ASA OSIGURANJE nastavlja uspješno poslovanje na tržištu osiguranja BiH

10.04.2017. 15:14 / Izvor: Akta.ba
ASA OSIGURANJE nastavlja uspješno poslovanje na tržištu osiguranja BiH

U svojoj ponudi, ASA osiguranje ima kompletnu paletu proizvoda neživotnog osiguranja.

ASA OSIGURANJE d.d. Sarajevo, domaće osiguravajuće društvo, u 2016. godini, ostvarilo je odličan premijski rezultat u iznosu od 19,67 miliona KM, što predstavlja porast u odnosu na prethodnu godinu, u iznosu od 18%. Četvrtu godinu zaredom, ASA OSIGURANJE je zadržalo lidersku poziciju u efikasnosti obrade i isplate odštetnih zahtjeva.

"Zvanični finasijski izvještaji ASA OSIGURANJA za 2016. godinu, su i potvrđeni pozitivnim revizorskim mišljenjem eksternog revizora - kompanije Deloitte d.o.o.. Prethodna godina ali i ostvareni rezultati iz prvog kvartala 2017. godine, pokazuju da su kvalitet, odgovornost i brzina koji se oslanjanju na domaće znanje i iskustvo, odličan recept za uspjeh", istakao je Feđa Morankić, direktor društva te istakao da uprkos složenim uslovima poslovanja i neuređenosti tržišta ovo društvo uspjelo ostvariti postavljene planove.

"Poslovnim pristupom izbalansiranog rasta i razvoja, usmjerenosti i posvećenost radu sa klijentima koji su za nas uvijek u prvom planu, znatnim i kontinuiranim smanjenjem broja rezervisanih odštetnih zahtjeva, ostvarili smo zacrtanu integralnu poslovnu strategiju razvoja Društva. Posebnu pažnju ćemo i dalje u  budućnosti,  posvećivati izgradnji jedinstvene i prepoznatljive korporativne kulture, koja uvažava individualne različitosti i potiče saradnju između različitih segmenata poslovanja – usluga, inovacija, marketinga, prodaje kao i funkcije podrške."

ASA OSIGURANJE na tržištu BiH posluje od 2007. godine. Prodajnu mrežu ove kompanije čini 12 filijala i podružnica u glavnim ekonomskim centrima kao što su Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar, Travnik, Bihać, Goražde, Banja Luka, Prijedor, Bijeljina, Doboj i Istočno Sarajevo, te više od 50 prodajnih mjesta širom BiH.

U svojoj ponudi, ASA osiguranje ima kompletnu paletu proizvoda neživotnog osiguranja – osiguranje osoba, vozila i imovine, sa preko 70.000 klijenata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti