Asio grupacija predstavila najnovije tehnologije za tretman otpadnih voda

13.03.2015. 14:40 / Izvor: eKapija.ba
Asio grupacija predstavila najnovije tehnologije za tretman otpadnih voda
OTVORI GALERIJU

Zastupnici Asio grupacije za BiH, firma "Eko - servis d.o.o. Tešanj na čelu sa direktorom Mensurom Krdžalićem prisustvovali su još jednom seminaru "Asiogroup's Partners Meeting".

Zastupnici Asio grupacije za BiH, firma "EKO - servis d.o.o. Tešanj na čelu sa direktorom Mensurom Krdžalićem prisustvovali su još jednom seminaru "Asiogroup's Partners Meeting" koji je održan u hotelu "Patria“, Beli Manastir, u periodu 10.-12. marta 2015. godine u organizaciji predstavnika Hrvatske.

Kako navode iz firme, seminar nastavlja dobru tradiciju, te je nakon Češke i Mađarske ove godine održan u Hrvatskoj, gdje je domaćin bio češka podružnica Asio.hr iz Osijeka, na čelu sa direktorom kompanije Igorom Tanasićem. Učesnici seminara imali su priliku da uživaju u prelijepom ambijentu hotela "Patria", te upoznaju region Baranje.

Prvi dan, predstavnici čelne kompanije Asio Češka, pripremili su bogat sadržaj seminara, te učesnike upoznali sa najnovijim tehnologijama iz oblasti tretmana otpadnih voda (mehanički, hemijski i bioliški). Nakon uvodnog dijela i predstavljanja izlagača, uslijedile su prezentacije na temu: Tretman otpadnih voda iz metalne industrije, Tretman pitkih voda, Siva voda iz restorana i hotela, Gradske komunalne vode, Predstavljanje novih proizvoda-inovacije, Predstavljanje Intewa proizvoda i mnoge druge. Drugi dan je upriličena posjeta postrojenjima za tretman otpadnih voda u kompanijama "Karolina" i  "Kandit" u Osijeku.

Inače, firma "Asio" group Češka se bavi razvojem, projektiranjem, proizvodnjom i montažom opreme za obradu komunalnih otpadnih voda, industrijskih otpadnih voda, tretmana mulja, prečišćavanje zraka, BIO-plinska postrojenja, obrada čiste vode kao i separatori ulja i masti.

Također, bave se i izradom raznih vrsta spremnika od polipropilena, polietilena, inox materijala koji se mogu koristiti u UPOV, te raznim granama industrije.

Inače, neka od ovih postrojenja instalirana su i u firmama BiH.

"2012. godine instalirali smo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u firmi  Mann+Hummel Ba Tešanj, a 2013. godine izvršili ugradnju UPOV-a u firmi MADI d.o.o. Tešanj sa kompletnim projektiranjem, proizvodnjom i montažom opreme za industrijskih otpadnih voda", kažu iz EKO - servisa.

Napominju da tehnologija (flotacijska jedinica) označena pod nazivom AS-FLOT se može koristiti za tretman otpadnih voda iz prehrambene industrije. AS-FLOT tehnologija se koristi za tretman otpadnih voda klaonica i industrija za preradu mesa, mljekara, sirana, pivovara, pogona za preradu biljnih ulja i životinjskih masnoća.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti