Asmir Begović poželio dobrodošlicu svim gostima Godišnjeg sastanka EBRD-a

18.04.2019. 15:08 / Izvor: Akta.ba
Asmir Begović poželio dobrodošlicu svim gostima Godišnjeg sastanka EBRD-a

Begović je istakao tri ključna razloga zbog kojih svi trebaju posjetiti Bosnu i Hercegovinu: gostoljubive ljude, ukusnu hranu i bogata prirodna bogatstva.

Početkom maja ove godine, Bosna i Hercegovina će biti domaćin Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), jednog od najznačajnijih događaja održanih na ovim prostorima u posljednje dvije decenije. 

Ekonomski stručnjaci ističu kako je velika čast što je ova međunarodna finansijska institucija izabrala Sarajevo kao mjesto za održavanje svoje godišnje konferencije, napominjući da je ovo velika prilika za osiguravanje snažnijeg rasta BiH. 

Procjene govore da će, ovim povodom, naša zemlja ugostitiviše od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke) te predstavnika organizacija civilnog društva.

Na organizaciji svih aktivnosti ovog velikog događaja radi se već mjesecima, a pored zemlje domaćina i lokalnih ekonomskih stručnjaka, porukama dobrodošlice pridružio se i poznati bosanskohercegovački golman, Asmir Begović. 

Begović je istakao tri ključna razloga zbog kojih svi trebaju posjetiti Bosnu i Hercegovinu: gostoljubive ljude, ukusnu hranu i bogata prirodna bogatstva. 

"Veliki broj ljudi svake godine posjeti Sarajevo. Jedna od glavnih destinacija im je Baščaršija, gdje imaju priliku okusiti poznatu lokalnu hranu. To je, svakako, jedna od lokacija koja se mora posjetiti", kaže poznati bh. golman.

Pored tradicionalnih ćevapa i baklave sa Baščaršije, Begović na listu neizostavnih lokalnih okusa dodaje i bosansku kafu: "Ne odbijajte kafu. To obavezno morate probati."

Mnogobrojne kulturne baštine, ističe Begović, upotpunjuju gostoljubivo stanovništvo, zbog kojeg se turisti osjećaju ugodno i dobrodošlo, ali i brojna prirodna bogatstva.

"Imamo nekoliko divnih rijeka, more, ali i nevjerovatne planine koje zimi nude fantastične prilike za skijanje. Sve su to razlozi zbog kojih smatram da apsolutno svi trebaju posjetiti Bosnu i Hercegovinu", zaključuje Begović.

Upravo su različitosti, koje navodi i najuspješniji golman naših prostora u Premiershipu, najveće bogatstvo naše zemlje. Njima se vodi i zemlja domaćin, promovišući sve svoje potencijale pod sloganom Moć različitosti ("Power of Diversity"). 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti