Atlantbh nastavlja stipendirati i u vrijeme pandemije

23.12.2020. 13:38 / Izvor: Akta.ba
Atlantbh nastavlja stipendirati i u vrijeme pandemije

Atlantbh se jako brzo prilagodio novim okolnostima uzrokovanim pandemijom i nastavlja sa svojim aktivnostima kao i prije.

Iako je pandemija uticala na mnoge aktivnosti i planirane projekte u različitim sferama poslovanja,  kompanija Atlantbh, jedna od pionira razvoja softvera u BiH,  uspjela je da nastavi sa svojim aktivnostima, a posebno onim usmjerenim na edukaciju i zapošljavanje mladih ljudi. Tako su, bez obzira na vanredne uslove i rad od kuće, održani njihov tradicionalni sajam poslovanja, radionice, meetupi, ali i prva potpuno online ABH praksa, koja je do sada edukovala više od 120 mladih ljudi.

Već treću godinu zaredom, Atlantbh kroz svoj program stipendija stipendira buduće uspješne IT stručnjake iz svih dijelova BiH, i to u dvije kategorije: studenti sa izvanrednim uspjehom i studenti iz socijalno ugroženih porodica. 

"Izuzetno smo ponosni na činjenicu da nas pandemija i poremećeni ekonomski tokovi nisu spriječili da i ove godine podržimo 10 studenata u njihovom daljem obrazovanju i razvoju u IT oblasti. Softverska industrija ima ogroman potencijal na našem tržištu, a činjenica da se radi o jednoj od manje pogođenih industrija globalnom pandemijom koronavirusa, je samo još jedan dokaz da je ona pravi izbor za karijeru. Broj prijava na naš konkurs pokazuje da je sve veća zainteresovanost mladih za razvoj u IT-u, te da je to istovremeno i prilika za njihovo zadržavanje u BiH. Stipendiranjem studenata želimo dati svoj doprinos u razvoju sektora, te mladim ljudima pružiti dodatnu motivaciju za njihov budući rad, dalje uspjehe i odlične rezultate", izjavio je Milad Čerkić, CEO kompanije Atlantbh. 

 

Faik Tahirović, student I godine Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, kaže:

"Smatram da će mi ova stipendija pomoći da unaprijedim svoje znanje, ali i da ostvarim nove kontakte koji mi mogu biti od koristi u budućnosti. Također, ova stipendija mi je velika motivacija za rad i nastavak mog usavršavanja, i lijepo je vidjeti da u BiH ima kompanija koje razmišljaju na ovaj način."

Efnan Merdan je studentica kompjuterskih nauka na SSST univerzitetu u Sarajevu, i već dvije godine je Atlantbh stipendista: 

"Zahvaljujući Atlantbh stipendiji nemam više briga oko toga kako ću platiti fakultet, a ona mi također omogućava i kupovinu dodatnih resursa za obrazovanje, kao što su knjige ili kursevi, koji će mi pomoći da poboljšam svoje znanje u programiranju."

Rad i studiranje od kuće predstavljaju nešto novo, ne samo za našu zemlju, nego i za cijeli svijet. Iz Atlantbh ističu da stipendiranjem u ovim okolnostima žele studentima pružiti dodatnu motivaciju da prebrode sve novonastale izazove koji su se pojavili u toku ove turbulentne godine, te se nadaju da će im ona pomoći u razvoju i usavršavanju u IT oblasti. Za buduće konkurse za praksu i stipendije, pratite www.atlantbh.com.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti