Atlantic grupa gradi treću Argeta fabriku

24.03.2021. 08:10 / Izvor: Tanjug
Atlantic grupa gradi treću Argeta fabriku

U saopštenju se navodi da će u fabrici biti otvoreno do 150 novih radnih mjesta nakon što se realizuju sve faze projekta.

Atlantic grupa odlučila je da investira u izgradnju nove fabrike za proizvode pod robnom markom Argeta u opštini Kneginec, pored Varaždina, objavila je kompanija na Zagrebačkoj berzi.

Investicija, ukupne vrijednosti 50 miliona evra, započeta je realizacijom otkupa zemljišta i nastaviće se u nekoliko faza, s tim da će novi proizvodni pogon početi da radi u roku od 15 mjeseci od dobijanja građevinske dozvole.

U saopštenju se navodi da će u fabrici biti otvoreno do 150 novih radnih mjesta nakon što se realizuju sve faze projekta.

Atlantik grupa trenutno ima dvije fabrike slanih namaza brenda Argeta, u Izoli u Sloveniji i u Hadžićima u BiH, a u Harisburgu u SAD je za američko i kanadsko tržište uspostavila uslužnu proizvodnju.

Iz kompanije napominju da su rast i planovi za širenje poslovanja u segmentu slanih namaza, kao jedne od glavnih kategorija grupe, doveli do potrebe za dodatnom izgradnjom proizvodnih kapaciteta.

Delikatesni namazi u ukupnom prihodu od prodaje Atlantic grupe učestvuju sa 15,9 odsto. Prošle godine, ta jedinica je zabilježila solidan rast od 15,1 odsto na godišnjem nivou.

Akcije Atlantica su juče zaključene na Zagrebačkoj berzi na 1.460 kuna (192,8 eura). Od početka ove godine porasle su devet odsto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti