Audi Twin Cup: Servis na svjetskom nivou

02.10.2013. 15:08 / Izvor: eKapija.ba

Tehnički Know-How i konsekvetna orjentacija ka zadovoljstvu kupca je u središtu: Audi servisni tehničari i servisni savjetnici iz 40 zemalja su na internacionalnom finalnom takmičenju Audi Twin Cup krenuli na start.

Tehnički Know-How i konsekvetna orjentacija ka zadovoljstvu kupca je u središtu: Audi servisni tehničari i servisni savjetnici iz 40 zemalja su na internacionalnom finalnom takmičenju Audi Twin Cup krenuli na start. Ukupno 73 tima su u Barseloni na Audi svjetskom prvenstvu svoja servisna znanja i iskustva stavili na iskušenje. Najubjedljivija je bila ekipa iz Južne Koreje koja je Twin Cup pokal ove godine odnijela kući. 

"Uprkos konstantnom tehničkom i tehnološkom napredku, servis je i ostat će poslovanje koje živi od ljudi. Iza svakog izvrsno obavljenog posla u servisnoj radionici stoje angažovani saradnici pred koje se postavljaju visoki zahtjevi", izjavio je Bernd Hoffmann, rukovodilac sektora Audi postprodaje/originalni dijelovi Audi AG-a. Hoffmann je u subotu uvečer pobjedničkom timu svjetskog finalnog takmičenja Audi Twin Cup-a predao pokal: "sa našim servisnim svjetskim prvenstvom podstičemo veoma važno zajedničko djelovanje tehničkog učinka i servisnog savjetovanja kod Audi partnera. Navedeno činimo s uspjehom, obzirom da bilježimo kontinuiran rast zadovoljstva naših kupaca servisnim uslugama koje pružamo širom svijeta."

Kod Audi Twin Cup-a timovi u kategoriji Tehnika i kategoriji Servis svoja znanja i vještine dokazuju kroz različite teoretske i stručne zadatke kod kojih se jednako vrednuje učinak i način ličnog ophođenja sa kupcem, kao i diagnosticiranje grešaka i popravka vozila prema uputama proizvođača. Ključnu i odlučujuću ulogu čini sinergetsko, zajedničko dijelovanje servisnih tehničara i servisnih savjetnika koji samo kao tim mogu postići najbolji rezultat. Timovi koji pružaju kontinuiran timski učinak su u stanju savladati postavljene zadatke i dokazati se na Audi Twin Cup svjetskom prvenstvu.  

Ove godine 73 tima iz svih krajeva svijeta je doputovalo u katalonsku metropolu kako bi učestvovali na svjetskom prvenstvu „Audi Twin Cup“. Prije toga se svaki tim na državnim prvenstvima kvalifikovao i od ukupno 2.800 timova izborio učešće na svjetskom finalnom takmičenju.

Na kraju je tim iz Južne Koreje osvojio Servisno-svjetsko prvenstvo. Drugo mjesto zauzeli su servisni tehničari i servisni savjetnici iz Rumunije praćeni timom SAD-a.

Tim koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu u kategoriji Servis, Audi Centar Banja Luka osvojio je 15. mjesto, dok je tim koji je branio državne boje u kategoriji Tehnika, Inter Auto iz Tuzle, osvojio 19. mjesto.

"Naši saradnici su pokazali odlično znanje i vještine, te postigli nadprosječan rezultat ostavivši „velike“ zemlje poput Španije, Italije i Velike Britanije daleko iza sebe. Mjereći se sa zemljama regiona slobodno možemo reći da naši servisi savjetnici i servisni tehničari spadaju u najbolje. Audi Twin Cup je jedinstveno takmičenje ove vrste na svijetu. Ono ne predstavlja samo spremnost naših saradnika da se dokažu na internacionalnom nivou, već i priliku za sticanje novih znanja. Naravno, motivacioni element ovakvog vrhunskog događaja se ne smije izostaviti, kao ni činjenica da takmičari imaju priliku upoznati kojege iz cijelog svijeta koji obavljaju isti posao, a koje veže jedna zajednička stvar – Audi Top Servis", istakao je Nermin Makota, spoljna služba Audi servisa importera ASA AUTO-a iz Sarajeva.

Internacionalno finale Audi Twin Cup se održava jednom godišnje. Po prvi put su učešće uzeli i timovi iz Maroka, Tunisa, Algerije, Litvanije i Dominikanske Republike.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti