Austrijski biznismeni upoznaju potencijale Tešnja, Teslića i Žepča

28.05.2015. 08:21 / Izvor: eKapija.ba
Austrijski biznismeni upoznaju potencijale Tešnja, Teslića i Žepča

U organizaciji Ambasade Savezne Republike Austrije u BiH od 27. do 28. maja održavaju se susreti austrijskih privrednika sa privrednicima i predstavnicima općina Tešanj, Teslić i Žepče pod nazivom "Finding Mission – BEAR zona i srednja Bosna".

U organizaciji Ambasade Savezne Republike Austrije u Bosni i Hercegovini od 27. do 28. maja održavaju se susreti austrijskih privrednika sa privrednicima i predstavnicima općina Tešanj, Teslić i Žepče pod nazivom “Finding Mission – BEAR zona i srednja Bosna”. U delegaciji austrijskih privrednika nalaze se predstavnici sedam kompanija iz različitih sektora, predstavnici trgovinske komore, te predstavnici ambasade R. Austrije.

Prvog dana susreta, u Banji Vrućici kod Teslića prezentirana je BEAR zona domaćim i austrijskim kompanijama, te potencijali tri općine Taešanj, Teslić i Žepče. Drugog dana susreta planirane su posjete i razgovori u kompanijama Destilacija Teslić, Pobjeda Tešanj, Mann&Hummel BA Tešanj, AS Jelah, Titanic Žepče i Sliško Metali Žepče.

"Radujemo se posjeti predstavnika Austrijske ambasade i austrijskih privrednika. Vjerujem da će austrijski gosti pronaći sagovornike radi uspostave poslovne saradnje na obostranu korist. Postigli smo regionalnu prepoznatljivost, kroz međusobnu saradnju i posvećenost naših općina da kreiraju pozitivan poslovni ambijent. Pozdravljam novi kurs Evropske unije prema Bosni i Hercegovini i očekujem da će stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju donijeti napredak na polju ekonomije, ali i drugih područja", kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Riječ je o samostalnoj posjeti austrijskih biznismena u organizaciji Austrijske ambasade, a koji su pokazali interes da naprije posjete općine i uspješne kompanije ove regije sa namjerom upoznavanja sa resursima i mogućnostima za uspostavljanje poslovne saradnje i investiranje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti